Türk tiyatrosunun öncülerinden biri olan Zihni Göktay, 5 Temmuz'da tedavi gördüğü hastanede 81 yaşında hayata veda etti. Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen anma törenine ailesi, yakınları ve sanat camiasından birçok isim katıldı. Göktay’ın Türk bayrağına sarılı tabutu sahneye konulmuştu ve burada katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.
Zihni Göktay’ın kızı Zeynep, babasının kendisine yazdığı mektubu okuyarak, "Bu yazıda onun yaşam felsefesini, sanatına olan tutkusunu ve ailesine olan bağlılığını göreceksiniz." ifadelerini kullandı. Zeynep Göktay, mektubun içeriğinde babasının ona verdiği öğütleri aktararak, "Senin başa güreşmen gerek. Amacın daima zirve olsun." dedi.
Zihni Göktay’ın sanatı ve yaşamı üzerine konuşan sinema ve tiyatro oyuncusu Hikmet Körmükçü, "Zihni Göktay büyük bir sanatçıydı. Onunla birçok projede birlikte çalıştık ve çok şey paylaştık. Onun şakalarını özleyeceğim." dedi.
Oyuncu Hakan Altıner, "28 Ekim gecesi burada Köşe Başı oyunu Zihni Göktay için perde açacak. Ruhu şad olsun." şeklinde bilgi verdi.
Yapılan anma töreninin ardından Zihni Göktay’ın cenazesi, katılımcıların gözyaşları ve alkışları eşliğinde cenaze aracına taşındı. Cenaze, Şakirin Camisi’nde öğle namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilecek.