Büyükşehir 15 Bin Badem Fidanını Üreticisiyle Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Mersin İli Meyveciliği Yayma ve Geliştirme Projesi” kapsamında kırsalda yaşayan ve geçimini tarımla sağlayan Mersinli üreticilerin hayatlarına dokunmaya devam ediyor. 

11 Kasım 2017 Cumartesi, 13:36
Büyükşehir 15 Bin Badem Fidanını Üreticisiyle Buluşturdu
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Gülnar ilçesinde gerçekleştirilen fidan dağıtımında 16 mahallede 500 üreticiye 15.000 adet badem fidanı dağıtımı yapıldı.

Gülnar Eski Otogarda yapılan törene Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, Gülnar Kaymakamı Ekrem Güngör, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, MHP Gülnar İlçe Başkanı Yüksel Çelik, Gülnar Ülkü Ocakları Başkanı Ömer Lütfi Kayhan, Gülnar İlçe Tarım Müdürü Süleyman Ergü, Gülnar Badem Üreticilerini Destekleme Derneği Başkanı Ali Kozak, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Yusuf Özaydın ve çok sayıda üretici katıldı.
 “Bizim avuçlarımız toprak kokar, ot kokar”
Törende konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, günümüzde çiftçinin halini yalnızca toprakla uğraşan, çiftçilik yapan insanların anlayacağını ifade ederek, “Ben köy çocuğuyum, Başkanımız köy çocuğu. Ben kara sabanla, çalının, çırpının ve taşın içerisinde yıllarca çift sürdüm. Üniversitede bir taraftan okurken, bir taraftan da babama yardım ettim. Onun için hala bizim avuçlarımız tezek kokar, toprak kokar, ot kokar. Köylünün, çiftçinin halinden iyi anlarız. Sayın Başkanımız da köy çocuğu ve benim yaşadığım çocukluğu o da yaşadı” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman köylünün ve çiftçinin yanında olduklarını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tufan,“Belediyeye geldiğimiz zaman, bizim köylünün ve çiftçinin yanında olmamız, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığını kurmamız lazım dedik. Onun için de Mersin’de ilk defa Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığını kurduk. Başkanımız da köylümüze ancak bu daire başkanlığımız aracılığıyla yardımcı oluruz dedi. Biz istedik ki köylü alternatif ürünlere kavuşsun ve önü açılsın. Bizim bu yaptığımız belki küçük gibi görünüyor ama en azından bir yol çiziyoruz” diye belirtti.
Gülnar Kaymakamı Ekrem Güngör ise konuşmasında, “Öncelikle bu organizasyonda emeği geçen Büyükşehir Belediyemize ve üreticilerimize çok teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bu fidanlar gibi daim etsin. Allah bu ay yıldızlı bayrak altında nice fidanlar yetiştirmeyi ve nice fidanları toprakla buluşturmayı nasip etsin. Bol üretimli bir yıl diliyorum” dedi.
“Badem fidanları Gülnarlılar için büyük bir velinimettir”
Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, “İşte çiftçiye, vatandaşa sahip çıkmak budur. Geldiğimiz günden bu yana birçok fidan dağıtıldı. Ama şu badem fidanları Gülnarlılar için çok büyük bir velinimettir. Çünkü ilçemizde sadece şu fidanı toprağa koyduğumuz zaman bir defa can suyu vererek fidan artık kendi haline yetişebilir. Belki dünyanın başka yerlerinde buna rastlanmamıştır” diye konuştu ve Gülnarlıları boş arazileri değerlendirmeye ve fidan yetiştirmeye davet etti.
Gülnarlı üretici Faik Gürbüz, gerçekleştirilen badem fidanı dağıtımı için Gülnarlılar adına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini ileterek “Bizim üreticiler olarak en büyük eksiğimiz Gülnar yöresinde fidan yetiştirmek. Biz fidanları önceden 8-9 TL’ye alırken, Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın yaptığı proje ile 3 lira gibi bir maliyetle alabildik. Büyükşehir Belediyemiz ilerleyen aylarda da Gülnar’da bu yetiştirdiğimiz bademleri kırmak elemek için tesis de kuracaklar. Bizim üreticilerimiz de ürünlerini daha yüksek fiyatlarla satabilecekler. Hepsinden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ile üreticilere badem fidanları teslim edildi. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, Silifke ilçesinin Bayındır ve Seyranlık Mahallelerindeki üreticileri ziyaret ederek, köylülerle bir araya geldi ve badem fidanlarının teslimini yaptı.
Üreticilerin fidanları Büyükşehir’den
Mersin İli Meyveciliği Yayma ve Geliştirme Projesi kapsamında önceki günlerde Toroslar ’da 16 mahallede, Tarsus’ta 13 mahallede ve Çamlıyayla’da yapılan dağıtımlar ile yaklaşık 22.000 ceviz fidanı dağıtıldı. Gülnar’da ise, 16 mahallede 500 üreticiye 15.000 adet badem fidanı dağıtımı yapıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Mersin İli Meyveciliği Yayma ve Geliştirme Projesi” ile hedeflenen ilçelerde badem, ceviz ve zeytin bahçelerinin sayısını artırarak yetiştiriciliği yaygınlaştırmayı ve kaliteli meyveler elde ederek üreticilerin gelir seviyelerinde artış sağlamayı hedefliyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi devam ettirdiği ceviz fidanı dağıtımında toplam 6 ilçenin 50 mahallesinde yaklaşık 1200 üreticiye 30.000 ceviz fidanı dağıtmış olacak. Ayrıca Gülnar’da 16 mahalle, Tarsus’ta 1 mahalle ve Silifke’de 2 mahalle olmak üzere toplam 19 mahallede yaklaşık 600 üreticiye 16.500 badem fidanı dağıtımı yapmış olacak. Proje kapsamında Tarsus, Anamur, Aydıncık, Akdeniz, Mut, Silifke, Toroslar, Tarsus ve Gülnar ilçelerinde yaklaşık 6.000 adet Sarıkulak ve 50.000 adet Gemlik çeşidi zeytin fidanı dağıtılacak. Büyükşehir Belediyesi Tarsus, Silifke ilçelerinde de badem fidanı dağıtımı yapacak ve proje kapsamındaki tüm badem fidanlarının dağıtımını tamamlamış olacak.
Fidanların dikimi ve yetiştirilmesinde her türlü teknik desteği sağlayacak olan Büyükşehir Belediyesi’nin projesi amacına ulaştığında üreticiler, yörede yetişen ve kendine özgü tadı olan kaliteli ürünler elde ederken ve bu ürünler sayesinde maddi kazançta elde edebilecek.
 
Büyükşehir 15 Bin Badem Fidanını Üreticisiyle Buluşturdu
Büyükşehir 15 Bin Badem Fidanını Üreticisiyle Buluşturdu
Büyükşehir 15 Bin Badem Fidanını Üreticisiyle Buluşturdu
Büyükşehir 15 Bin Badem Fidanını Üreticisiyle Buluşturdu
Büyükşehir 15 Bin Badem Fidanını Üreticisiyle Buluşturdu
Büyükşehir 15 Bin Badem Fidanını Üreticisiyle Buluşturdu
Büyükşehir 15 Bin Badem Fidanını Üreticisiyle Buluşturdu
Büyükşehir 15 Bin Badem Fidanını Üreticisiyle Buluşturdu
Büyükşehir 15 Bin Badem Fidanını Üreticisiyle Buluşturdu
Büyükşehir 15 Bin Badem Fidanını Üreticisiyle Buluşturdu
Büyükşehir 15 Bin Badem Fidanını Üreticisiyle Buluşturdu
Büyükşehir 15 Bin Badem Fidanını Üreticisiyle Buluşturdu
Büyükşehir 15 Bin Badem Fidanını Üreticisiyle Buluşturdu

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti