Büyükşehir, 19 Mayıs Coşkusunu ‘gençlik Bisiklet Turu’ ve ‘Mersin Skatepark Şöleni’ İle Sürdürdü

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs coşkusunu ‘Gençlik Bisiklet Turu’ ve ‘Mersin Skatepark Şöleni’ ile sürdürdü. Başkan Seçer’in katıldığı her iki etkinlikte de bayram coşkusu doyasıya yaşandı.

19 Mayıs 2021 Çarşamba, 21:57
G: 19.05.2021 - 23:23
Büyükşehir, 19 Mayıs Coşkusunu ‘gençlik Bisiklet Turu’ ve ‘Mersin Skatepark Şöleni’ İle Sürdürdü
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu ‘Gençlik Bisiklet Turu’ ve ‘Mersin Skatepark Şöleni’ ile sürdürdü. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi koordinesinde düzenlenen etkinliklerin 2’nci gününde de pandemi tedbirlerine azami özen gösterildi.

Başkan Seçer, gençlerle birlikte pedal çevirdi

Atatürk Parkı 3 Ocak Meydanı’nda start verilen ‘19 Mayıs Gençlik Bisiklet Turu’na Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, oğlu Efe Seçer ile birlikte katılarak bisikletlilere eşlik etti. Şehir turu boyunca bisikletli vatandaşlar, dillerinde İzmir Marşı ve ellerinde Türk bayrakları ile bayram coşkusunu tüm şehre yaydı.
Mersinli vatandaşlar, ‘Gençlik Bisiklet Turu’ coşkusuna evlerinin balkonlarından ve sokaklardan alkışları ve ıslıkları ile eşlik etti. Atatürk Parkı’nda başlayan ve İsmet İnönü Bulvarı, İstiklal Caddesi, Hastane Caddesi, Zeytinli Bahçe güzergahı boyunca devam eden bisiklet turu, Taş Bina önünde sonlandırıldı. Başkan Seçer, bisiklet turunun ardından Kültür Park’ta gerçekleştirilen ‘Mersin Skatepark Şöleni’ne katıldı. Şölende gençlerin sergilediği performans büyük beğeni topladı.

“Pandemi koşuları olmasaydı belki çok daha güzel etkinliklerin altına imza atacaktık”

Başkan Seçer, 19 Mayıs 1919’un tarihte çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Hatta bir kırılma noktası. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kilometre taşlarının döşenmeye başladığı bir gün. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu meşaleyi yaktığı bir gün. Bugün hem Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anacağız hem de geleceğimizin güvencesi, istikbali, umudumuz, her şeyimiz olan gençlere bağışladığı bu günü kutlayacağız. Bugünün önemi büyük. Her açıdan önemli. Hem ulusal kurtuluş mücadelesinin başlaması, bağımsızlık yolunda, demokrasi yönünde, refah toplumu yönünde, daha çağdaş ve daha modern bir Türkiye’nin inşası yönündeki mücadelenin başladığı gün. Diğer taraftan da bugün de olduğu gibi yarınlarımızın güvencesi gençlerimizi konuşacağız” dedi.

19 Mayıs için önemli etkinlikler planladıklarına değinen Başkan Seçer, “Tabii bu etkinlikler pandemi şartlarında kurallara uygun bir şekilde yapılan etkinlikler. Pandemi koşulları olmasaydı belki çok daha güzel etkinliklerin altına imza atacaktık. İnsanları elbette bir araya getirmek istiyoruz. Gençlerimiz, vatandaşlarımız onlar da bu coşkuyu doyasıya yaşamak istiyor. Ama günün koşulları buna müsaade etmiyor” diye konuştu.

“19 Mayıs’ın gururunu yaşıyoruz”

Gençlik Bisiklet Turu’nda katılan gençlerden Arda Kaplan, etkinliği gayet iyi bulduğunu belirterek, “19 Mayıs'ın gururunu yaşıyoruz. Etkinliklerle 19 Mayıs ruhunu gayet iyi yansıtıyorlar ve burada olmaktan çok mutluyum. Özellikle son zamanlarda Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yarışmalarda da bulundum. Mersin Büyükşehir Belediyesi, bisiklet olsun ya da sporun başka branşlarında olsun her şeyde çok destek veriyor gençlere” dedi.

“Mersinliler’i bisikletli yaşama davet edeceğiz”

19 Mayıs için düzenlenen bisiklet turuna Mersin Bisikletli Gezginler Derneği üyeleri de katıldı. Dernek Başkanı Ahmet Salih Özenir, çok mutlu olduklarını belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi bisikletli yaşamı ön plana çıkartıyor. Bayram kutlaması da bunun için bir fırsat oldu. Birlikte güzel bir tur yapacağız şehir içinde. Atatürk, hepimizin izlemesi gereken yolu bize gösterdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi o ışık altında bize güzel bir organizasyon yaptı. Birlikte sporumuzu yapacağız. Çevreci bir şekilde şehrimizin yollarına gezeceğiz ve Mersinliler’i bisikletli yaşama davet edeceğiz. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi ile beraber Caretta Bisiklet Festivali’ni yapıyoruz. Bu sene inşallah 7'ncisini düzenleyeceğiz. Ulusal bir festival” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’nin spora ve gençliğe verdiği öneme de değinen Özenir, “Bisiklet yollarımız yapılıyor. Mazgallarımız değişiyor. Spordan önce ben bisiklet yönünden bakıyorum. Bizim için gayet güzel şeyler yapılıyor. Sadece bisiklet değil, birçok branşta mücadele ediyor Mersin Büyükşehir Belediyesi, teşvik ediyor gençleri. Mersin Büyükşehir Belediyesi gençlerin hem yanında hem de önünde gitmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

“Spor etkinliklerinin çok etkin olduğu bir şehirdeyiz”

Etkinliğe katıldığı için heyecanlı olduğunu ifade eden Burçin Kudratoğlu, “Pandemi sürecinden sonra burada hep beraber bir bayram kutlaması yapacağız. Atatürk’ümüzün anısına 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayacağız. Mersin’e yakışır bir şekilde, yollarda bisikletlerimizle bayraklarımızı sağlayacağız. Çok mutluyuz şu an. Sevgili Vahap Seçer’in bizlere destekleri çok yüksek. Bu konuda çok teşekkür ediyoruz. Yol yapımlarında olsun, maddi manevi her şekilde yanımızda olduğu için çok mutluyuz. Spor etkinliklerinin çok etkin olduğu bir şehirdeyiz. O yüzden çok şanslıyız Vahap Seçer ile birlikte olduğumuz için” dedi.

Başkan Seçer, son olarak Cumhuriyet Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen spor faaliyetleri, sahne gösterileri ile geleneksel oyunların sergilenip, stantların kurulduğu alanı ziyaret etti. Başkan Seçer, etkinliklere katılan gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor