Büyükşehir Başkan Vekili Gülcan Kış, Ziraat Mühendisleri Odası Genel Kurulu’na Katıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nin 13. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

23 Aralık 2019 Pazartesi, 08:46
Büyükşehir Başkan Vekili Gülcan Kış, Ziraat Mühendisleri Odası Genel Kurulu’na Katıldı
-

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi 13. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel kurula katılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, “Bizler Başkanımız Vahap Seçer’in başkanlığında Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kooperatifleri ve kooperatifleşmeyi çok önemsiyoruz. Yerelden başlayarak tarımın ayağa kalkmasının anahtarının da kooperatifleşmede olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.

Genel kurula Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış’ın yanısıra Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Ticaret Borsası Genel Sekreteri İsmail Sarı, Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Mahmut Sakallı, önceki dönem oda başkanları ve üyeleri katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer adına Genel Kurul’da bulunmaktan dolayı duyduğu gurur ve memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Başkan Vekili Gülcan Kış, TMMOB’ye bağlı Ziraat Mühendisleri Odası’nın gerek ülkede gerekse Çukurova’nın bereketli toprakları üzerine kurulu Mersin’de, çok önemli faaliyetler gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Gülcan Kış, “Tarımın ve üreticilerimizin karşı karşıya kaldıkları sorunların doğru anlaşılmasında, bu sorunlara çözümler geliştirilmesinde önemli katkılar sağlamaktasınız. Hepinizin bildiği üzere son derece stratejik bir sektör olan tarımın ve üreticilerimizin sorunları, ülkemizde her geçen gün artmaktadır. Hemen hemen her konuda olduğu gibi sorunları çözecek doğru, istikrarlı ve kararlı politikalar uygulamak yerine günü kurtaran ve geçici çözümlerle sektör ve sektörün sorunları çözülmek istenmektedir. O nedenledir ki ülkemizdeki tarım sektörü büyük sorunlarla karşı karşıya kalmıştır” dedi.

“Tarımın ayağa kalkmasının anahtarı kooperatifleşmede”

Genç ziraat mühendislerinin iş bulamadığını, bilimsel eğitim almış mühendislerin topraktan uzaklaştığını dile getiren Kış, “Bizler Başkanımız Vahap Seçer’in başkanlığında Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kooperatifleri ve kooperatifleşmeyi çok önemsiyoruz. Yerelden başlayarak tarımın ayağa kalkmasının anahtarının da kooperatifleşmede olduğunu çok iyi biliyoruz. Bunun için somut adımlarımızı birer birer atıyoruz. Örneğin, Mersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni kurduk. Yakın zamanda Tarsus’ta Eshab-ı Kehf Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne ortak olduk. Üretici kooperatiflerinden aldığımız sütü, haftada iki kez olmak üzere Mersin’deki dar gelirli çocuklarımızın eğitim gördüğü 33 okulumuzda dağıtıyoruz. Şu anda önümüzdeki süreçte de bu okullarımızın sayısını arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Büyükşehir’in tarımsal kalkınma projelerinden bahsetti
Mersin’de tarımsal kalkınmanın önemine vurgu yapan Başkan Vekili Gülcan Kış, “Organik tarım için üretim kooperatifleri kuracağız. Kadın üreticilerimizi desteklemek, aile gelirlerine katkı sağlamak amacıyla kesme çiçek yetiştiriciliği için 250 metrekarelik seralar kuracağız. Kırsalda yaşayan ve geliri olmayan en az 900 kadının dahil edileceği, 1 koç ve 4 ivesi koyun desteği projesi önümüzdeki yıldan itibaren hayata geçirilecek. Daha birçok alanda özellikle Toroslar’ın eteklerinde yaşayan üreticilerimizi desteklemek üzere kooperatifleşme ile kırsal kalkınmayı sağlayacağız. Kooperatiflerimize aynı zamanda ekipman ve makine desteği de sağlıyoruz” diye konuştu.
“Üreticilere ve kooperatiflere her zaman destek sağlayacağız”
Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilere, kadın kooperatiflerine her zaman destek sağlayacaklarını kaydeden Başkan Vekili Gülcan Kış, “Mersin’i bir refah ve huzur kenti yapmak, refahını büyütmek ve bu refahın da adil olarak paylaşılmasını istiyoruz. Refahı büyütmek için de önce üretmemiz gerekiyor. İnanıyoruz ki, bu projelerimizle kazanan Mersin olacak, kazanan Mersinli üreticilerimiz olacak. Bunu bütün kalbimle diliyorum ve aynı zamanda da inanıyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı