Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İlçe Belediye Başkanlarıyla Görüştü! Başkan Seçer: "Su Faturalarının Ertelenmesi Konusu, Temmuz Ayında Görüşülecek"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilçe belediye başkanlarıyla video konferans yöntemiyle görüşerek, Koronavirüs sürecinde yapılan çalışmaları değerlendirdi. Başkan Seçer, “Taleplerin yüzde 90’ı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne geliyor.

23 Nisan 2020 Perşembe, 08:48
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İlçe Belediye Başkanlarıyla Görüştü! Başkan Seçer: "Su Faturalarının Ertelenmesi Konusu, Temmuz Ayında Görüşülecek"
-

Yükümüzün ağır olduğunu takdir edersiniz. İnsanlar işsiz kaldı, aşsız kaldı. Yarın ‘Hadi sokağa çıkın, hastalık bitti’ dediğimizde de bu sorunlar devam edecek. Gelecek günlerin daha zor olacağını düşünerek hareket ediyoruz” dedi.
Başkan Seçer, su faturalarının 3 ay süreyle ertelenmesi, su aboneliklerinde alınan katkı payı oranının indirilmesi ve Büyükşehir’in kiracısı olan esnafın kira borçlarının 3 ay ertelenmesi için Meclis kararı gerektiğini, Temmuz ayı meclisinde bu konuları gündeme getireceklerini söyledi. Seçer, kiralar ve su aboneliği katkı payıyla ilgili kararların geriye dönük işleyeceğini de vurguladı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunmak amacıyla ilçe belediye başkanlarıyla video konferans yöntemiyle görüştü. Taleplerin yüzde 90’ının Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne geldiğini vurgulayan Başkan Seçer, “Yükümüzün ağır olduğunu takdir edersiniz. İnsanlar işsiz kaldı, aşsız kaldı. Gelecek günlerin daha zor olacağını düşünerek hareket ediyoruz” dedi. Başkan Seçer, su faturalarının 3 ay süreyle ertelenmesi, su aboneliklerinde alınan katkı payı oranının indirilmesi ve Büyükşehir’in kiracısı olan esnafın kira borçlarının 3 ay ertelenmesi için meclis kararı gerektiğini, Temmuz ayı meclisinde bu konuları gündeme getireceklerini söyledi.
“Zor bir süreç yaşıyoruz”
Video konferansa, Yenişehir, Mezitli, Akdeniz, Toroslar, Tarsus, Mut, Silifke, Aydıncık, Erdemli, Mut, Bozyazı Belediye Başkanları ile Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri katıldı. Başkan Vahap Seçer, belediye başkanlarıyla görüşmesinde, “Sıkıntılı, zor bir süreç yaşıyoruz. Halkın içinde olduğu tablo hepimizi etkiliyor. İnsanlar sokağa çıkamayınca ekonomik ve psikolojik sorunlar başladı. Bu durumda da insanların ilk ulaştıkları bizler oluyoruz. Taleplerin yüzde 90’ı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne geliyor. Yükümüzün ağır olduğunu takdir edersiniz. Asıl sorunlar bundan sonra başlayacak. Kafamızı kuma gömemeyiz. Bunlar realite. İnsanlar işsiz kaldı, aşsız kaldı. Yarın ‘Hadi sokağa çıkın, hastalık bitti’ dediğimizde de bu sorunlar devam edecek. Dünyanın gerçeği bu, sadece Mersin’in değil. Bu ay gelirlerimizde en az yüzde 30 düşüş bekliyoruz. Bütçede olmayan harcamalar yapmak durumundayız. Gelecek günlerin daha zor olacağını, yükü yine Büyükşehir Belediyesi’nin çekeceğini düşünerek hareket ediyoruz” dedi.
“Meclisi olağanüstü toplamaya şu an gerek yok”
İlçe belediye başkanlarından, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplanmasıyla ilgili görüşlerini alan Başkan Seçer, “Bu süreçte toplantı yapılmamasından yanayım. Hem hijyen, hem de topluma örnek olmak açısından. İdari kararlarımızı etkileyecek bir durum yoksa toplantı yapmamıza gerek yok diye düşünüyorum. Bizim de Meclis’i olağanüstü toplamak için gerekçemiz yok” diye konuştu.
Su faturaları ve kiralar konusu, Temmuz meclisinde görüşülecek
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk olağan toplantısının ilgili genelgelere göre Temmuz ayında yapılacağını kaydeden Başkan Seçer, o toplantıda su bedelleri ve Büyükşehir Belediye mülklerindeki kira tahsilatlarıyla ilgili kararların görüşüleceğini ifade etti. Başkan Seçer, “Su faturalarının 3 ay ertelenmesi ve belediyeye ait mülklerin kiracılarının kiralarının 3 ay ertelenmesi için meclis kararına ihtiyaç var. Temmuz meclisinde geriye dönük karar alabiliriz diye düşünüyorum. Bir diğer konu, su abonelikleri katkı payıyla ilgili. Katılım payı oranının indirilmesi teklifini getireceğiz. O karar da geriye dönük olacak. Eski oranlardan abone olanlara rücu ettirilecek” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı