Büyükşehir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Belgesi’ni Aldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne verilen Sıfır Atık Belgesi’ni Başkan Vahap Seçer’e takdim etti.

15 Ocak 2021 Cuma, 10:54
Büyükşehir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Belgesi’ni Aldı
-

Sıfır Atık Belgesi, Büyükşehir Belediyesi’nin toplam 33 hizmet binası için alındı.
Büyükşehir Belediyesi, Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile atık oluşumunun önüne geçerek, israfın önlenmesini ve kaynakların daha verimli kullanılmasını amaçlıyor. Büyükşehir, hizmet binalarındaki atıkları en iyi şekilde yöneterek, sıfır atık hedefi için gerekli titizliği göstermeyi sürdürecek.

Halisdemir: “Bu sistemle kaynakların daha verimli kullanılmasını amaçlıyoruz”
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir yaptığı açıklamada, “2019 yılında yayınlanan Sıfır Atık Yönetmeliği uyarınca 1 Haziran 2020 tarihine kadar kamu kurumlarında Sıfır Atık Yönetim Sistemi’nin kurulması istendi. Biz hazırlığımızı bu yönetmelikten önce de başlatmıştık. Yönetmelik uyarınca hizmet binalarımızda Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kurduk. Personelimize; atık oluşumunun önlenmesi, azaltılması ve atık ayrıştırma konularında bilgilendirme eğitimleri verdik. Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Bilgi Sistemi’ne başvurarak Sıfır Atık Belgelerimizi aldık” dedi.

“Sıfır atık hedefi için gerekli titizliği göstereceğiz
Halisdemir, 33 hizmet binası için bu belgeyi aldıklarını anlatarak, “Bakanlık, başvurularımız sonucunda Taş Bina, Doğa Parkı, Aşevi, Akbelen Mezarlığı, Mezbahane, İtfaiye, Otogar gibi toplam 33 hizmet binamıza Sıfır Atık Belgesi’ni uygun gördü. Belgelerimizi binalarımıza asacağız. Önümüzdeki günlerde 25 binamız için de belge almayı planlıyoruz. Bugüne kadar hizmet binalarımızda 19 bin 955 kilogram geri dönüşebilir atık, 2 bin 600 kilogram organik (biyobozunur) atık, 224 kilogram da diğer atıklardan toplandı. Kurduğumuz Sıfır Atık Yönetim Sistemi’yle israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılmasını amaçlıyoruz. Oluşan atıklarımızı da kaynağında ayrıştırılmış bir şekilde toplayarak geri kazanımını sağlıyoruz. Böylece daha az kimyasal kullanımını ve çevrenin korunmasını sağlıyoruz. Sıfır Atık Belgeleri aslında bir başlangıcı oluşturuyor. Bundan sonra hizmet binalarımızda atıklarımızı en iyi şekilde yöneterek, sıfır atık hedefi için gerekli titizliği göstereceğiz” diye konuştu.
Belgenin Başkan Seçer’e takdim edilmesinin ardından, Sıfır Atık Belgesi Taş Bina’nın duvarına asıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”