Büyükşehir, Mersin’i Endüstri 4.0 Çağına Hazırlıyor

Mersin Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 2. Uluslararası Kilikya Mühendislik ve Teknoloji Sempozyumu gerçekleşti.

11 Ekim 2019 Cuma, 10:55
Büyükşehir, Mersin’i Endüstri 4.0 Çağına Hazırlıyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Sempozyumda konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, “Dünya, Endüstri 4.0 çağına hazırlanırken, ülkemiz, şehirlerimiz ve üniversitelerimizin de bunun gerisinde kalması beklenemez. Bu amaçla Büyükşehir Belediyemizin ve Sayın Başkanımız Vahap Seçer’in talimatıyla İleri Teknoloji Kampüsü'nün müjdesini de sizlere buradan vermek isterim. Bu kampus, dahi genç mucitler ile ileri teknoloji firmaları arasında adeta silikon vadisi gibi bir işleve sahip olacaktır” dedi.

Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin ev sahipliğini yaptığı 2. Uluslararası Kilikya Mühendislik ve Teknoloji Sempozyumu, Çiftlikköy Kampüsü yerleşkesindeki Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Sempozyumda mühendislik, teknoloji, iletişim, ulaşım, üretim ve sağlık gibi birçok konu ele alındı. Kamu kurumu temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra Mersin, Çağ ve Tarsus Üniversiteleri’nin rektörlerinin de katıldığı sempozyum, bilimin ilerlemesinde bir arada güçlü adımlar atılabileceğinin mesajını verdi.

Sempozyumda konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Başkan Seçer’in seçim sürecindeki vaatlerinden biri olan İleri Teknoloji Kampüsü’nün müjdesini verdi.

“Her teknolojik gelişme, toplumsal gelişmeyi de beraberinde getirmekte”

Sempozyumda paydaşları bir araya getiren mühendislik ve teknoloji kavramlarının zamanın her dilimine yön verdiğini belirten Gülcan Kış, “Her teknolojik gelişme aslında toplumsal gelişmeyi de beraberinde getirmektedir. Teknolojiyi, verimliliği, istikrarlı büyümeyi ve istihdam sağlamayı esas alan güçlü üretim ekonomisine sahip olan ülkeler her zaman gelişmiş ve çağdaş ülkeler olarak öne çıkmaktadır. Yine yatırımlarını yüksek teknolojiye dayalı ve katma değeri yüksek mal ve hizmet üreten alanlara yönelten ve böyle bir sanayileşme stratejisini benimseyen ülkeler, refah içinde geleceğe yürümektedir” dedi.

“Refah içinde yaşıyorsak bu mühendislerin eseridir”

Kendisinin de bir mühendis olduğunu hatırlatan Kış, mühendislerin refah toplumuna sağladıkları katkıyı fark etmek için çevreye bakmanın yeterli olacağını vurgulayarak, “Güne başladığımız ilk andan itibaren günün sona ermesine kadar geçen zaman diliminde karşımıza çıkan çok şey aslında biz mühendislerin çalışmalarının sonucudur. Bu çalışmaların hepsi insanlığın hizmetine sunulan şeylerdir. Çünkü modern anlamda mühendislik, teorik bilgiyi pratik bilgiye dönüştürme sanatıdır. Mühendisler de insanların her türlü ihtiyacını karşılamaya dayalı teknik ve sosyal alanlarda uzmanlaşmış, bunun eğitimlerini almış insanlardır. Bugün 21. yüzyılda, eski çağlara göre daha modern, daha refah içindeki bir ortamda yaşıyorsak hiç şüphesiz bu durum biz mühendislerin eseridir” diye konuştu.

Kış, İleri Teknoloji Kampüsü’nün müjdesini verdi

Teknolojiye ve bilime yapılacak olan her yatırımın, Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetlerin kapısını sonuna kadar aralayacağını dile getiren Kış, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in seçim vaatlerinden biri olan İleri Teknoloji Kampüsü’nün de müjdesini vererek şunları söyledi:
“Bir sanayi, liman ve lojistik kenti olan Mersin’de bu sempozyumu düzenlememizin önemi çok büyük. Şunu da belirtmek isterim ki, her geçen gün değişen, gelişen ve ilerleyen teknoloji, dünyamızı hızla değiştirmektedir. Ülkemiz de bu değişime ayak uydurmak zorundadır. Dünya, Endüstri 4.0 çağına hazırlanırken, ülkemiz, şehirlerimiz ve de üniversitelerimizin de bunun gerisinde kalması beklenemez. Bu amaçla Büyükşehir Belediyemizin ve Sayın Başkanımız Vahap Seçer'in talimatıyla İleri Teknoloji Kampüsü'nün müjdesini de sizlere buradan vermek isterim. Girişimciler ile büyük teknoloji firmalarını bir araya getirecek olan bu kampüsümüz, bir anlamda düşünceyi ve icadı ekonomik değere dönüştürmek adına çalışmalar yapacaktır. Endüstri 4.0 çağında aramızda olan üniversite öğrencilerimize bir fırsat penceresi olacak bu kampus, dahi genç mucitler ile ileri teknoloji firmaları arasında adeta silikon vadisi gibi bir işleve sahip olacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti