Büyükşehir Sağlık Personeli, Halkı Diyabet Konusunda Bilgilendirdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, “Dünya Diyabet Günü” kapsamında halkı bilinçlendirmek adına etkinlik düzenledi.

15 Kasım 2019 Cuma, 09:20
Büyükşehir Sağlık Personeli, Halkı Diyabet Konusunda Bilgilendirdi
-

Belediye sağlık personellerinin kurduğu standa gelen Mersinliler’in kan şekeri ölçümü yapıldı. Ölçüm değerine göre, diyabetle ilgili verilen bilgilerin yanı sıra doğru beslenme ile ilgili de faydalı bilgiler aktarıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, “Dünya Diyabet Günü”nün önemine dikkat çekmek için, halkı diyabet hakkında bilinçlendirmek adına Palm City Alışveriş Merkezi’nde farkındalık etkinliği düzenledi. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı sağlık personelleri. kurdukları stantta ziyaretçilerle tek tek ilgilendi, diyabet ve doğru beslenmeyle ilgili broşür dağıttı.

Şeker ölçümü yapıldı

Kandaki şeker düzeyini dengeleyen insülin hormonunun eksikliği veya yeterince salgılanmasına rağmen vücutta kullanılamaması sonucu oluşan kronik metabolizma bozukluğu olan diyabetin, erken tanı ile kontrol altına alınabilir olduğunu belirten sağlık çalışanları, standa gelerek bilgi alan her katılımcının şeker ölçümünü yaptı.

Ölçüm değerine göre katılımcılar, diyabetten korunmaları için sağlıklı tercihler yapmaları, her altı ayda bir kan tahlili yaptırmaları, dengeli beslenmeleri ve spor yapmaları konusunda uyarıldı.

Etkinlikten memnun kalan Mersinliler teşekkür etti

Stanta gelen ve Büyükşehir personeli tarafından bilgilendirilen Burçin Bice, “Tokluk kan şekerimin 80 ile 100 arasında çıkması gerekiyormuş, benimki 98 çıktı, gayet iyi dediler. Güzel bir etkinlik çünkü bazen böyle küçük şeyler için bile vakit ayırıp gidemiyoruz. Acaba var mı yok mu diye düşünürken, böyle fırsatları değerlendirmek bizim için de güzel oluyor tabi ki. Teşekkür ederiz” dedi.

Katılımcılar ideal kan şekeri aralıklarını öğrendi

Kan şekerini ölçtüren Ali Koç ise, “Şekerim 133 çıktı yani biraz yüksekmiş. 80 ile 100 arasında olması gerekiyormuş. Ne konuda olursa olsun halkı bilinçlendirmek iyi bir şey. Teşekkür ederiz” diye konuştu.
Bilinçlendirme etkinliklerinin artmasını isteyen Azim Ak, “Kan şekerimi ölçtürdüm. 90 çıktı, normalmiş. İnsanları bilinçlendirme konusunda bu gibi etkinliklerin artmasını isteriz. Mesela kan şekeri ideal değerinin ne olduğunu bilmiyorduk, öğrenmiş olduk” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı