Büyükşehir’den Otobüs Şoförlerine ‘Öfke Kontrolü’ Eğitim

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi iş birliğiyle Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren şehir içi toplu taşıma aracı şoförlerine “Öfke Kontrolü Eğitimi” verildi.

26 Ekim 2017 Perşembe, 12:29
Büyükşehir’den Otobüs Şoförlerine ‘Öfke Kontrolü’ Eğitim
-



Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan ve vatandaşlarla bire bir iletişim halinde olan şehir içi toplu taşıma otobüs şoförlerine yönelik interaktif olarak karşılıklı soru cevap şeklinde eğitim verildi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen eğitime 450 toplu taşıma şoförü katıldı.
Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Nurcan Gökcan Çiçek tarafından verilen eğitimde Stres, stres yaratan faktörler, stresle başa çıkma yöntemleri, empati, empati kurmanın önemi, toplu taşıma araç sürücülerinin karşılaştığı sorunlar ve çözüm yolları başlıkları ele alınırken, mesai saatleri ile ilgili yenilikçi düzenlemeler yapılması gerekliliği ve önemi konularında eğitimler verildi.
Soru cevap şeklinde ilerleyen eğitim boyunca otobüs şoförleri vatandaşlarla daha sağlıklı iletişim kurabilmeyi ve iş esnasında yaşanan stresli durumlarla başa çıkabilmeyi öğrendiler. Depresyon, dikkat dağınıklığı, takıntılar ve sabır konularında da bilgilendirilen şoförler eğitimcilere merak ettikleri soruları sordular.
Otobüs şoförlerine eğitim veren Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Nurcan Gökcan Çiçek, eğitimin kapsamından bahsederek, “Bugün eğitimimize başladık. Yarın da devam edeceğiz. Şoförlerimiz sürekli stres altında ve vatandaşlarla iletişim halindeler. Vatandaşın duyguları, düşünceleri, beklentileri doğrultusunda bu iletişim her zaman olumlu olamayabiliyor. Buradaki asıl amaç şoför olarak çalışan bireylerin kendilerini daha iyi hissetmeleri, önemsemeleri, kendilerinin farkına varmaları, yaptıkları işin ne kadar özel ve kutsal olduğunun bir kez daha farkına varmaları ve öfke ile baş etme yollarını öğrenmeleri” dedi.
Büyükşehir Belediyesi ile sık sık ortak projelerde yer aldıklarını belirten Nurcan Gökcan Çiçek, “Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanlarına böyle eğitimler vermelerini çok olumlu ve çok yararlı buluyorum. Zaten biz Mersin Üniversitesi olarak Büyükşehir Belediyemiz ile diğer konularda da bu tip seminerlerde yer alıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin çok göz önünde olan ve çok yorucu olan otobüs şoförlerinin böyle bir eğitimden geçmeleri bence bir kapı açacaktır ve devamı gelecektir. Güzel kazanımları olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Büyükşehir İstihdamı Artırmak İçin Dur Durak Bilmiyor, Halkkent MERCEK İle Profesyonel Kuaförler Yetişiyor
Mersin Büyükşehir’den Tarihe Not Düşülecek Çalışma; ‘Mersin Mutfak Kültürü Evi Ve Karamancılar Konağı’ndaki Çalışmalar Titizlikle Sürüyor
Başkan Seçer, ‘Muhtarlar Buluşması’ Kapsamında Tarsus Ve Çamlıyayla Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi
Bozdoğan 35 Operasyonu Kapsamında 9 İlde Terör Örgütü DEAŞ’a Yönelik Operasyon Düzenlendi
Toroslar Yalınayak Mahallesi Atatürk Caddesi’nde Yol Açma Ve Genişletme Çalışmaları Tamamlandı
Mersin Büyükşehir, Vatandaşların Mağduriyet Yaşamaması İçin Tedbir Almaya Devam Ediyor
Mersin Büyükşehir, Dış Denetimle Şeffaf Bir Hizmet Kalitesi Sunuyor
Başkan Seçer, Batı İlçelerinde Görev Alan Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşiminde Halk Ekmek Gerçeğini Açıkladı
Mersin’in Gülnar İlçesinde İşçileri Taşıyan Minibüsle Otobüs Çarpıştı, Kazada 1 Kişi Hayatını Kaybetti