Büyükşehir’den Ruhsatsız İşyerlerine Uyarı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaşlara verdiği hizmetleri aksatmadan sürdürürken, Büyükşehir’in ücretsiz Mobil Kesim Üniteleri ve mezbahaları, vatandaşların tercih ettiği kesim adresleri oldu.

02 Eylül 2017 Cumartesi, 08:28
G: 04.09.2017 - 11:33
Büyükşehir’den Ruhsatsız İşyerlerine Uyarı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaşlara verdiği hizmetleri aksatmadan sürdürürken, Büyükşehir’in ücretsiz Mobil Kesim Üniteleri ve mezbahaları, vatandaşların tercih ettiği kesim adresleri oldu. 
Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da vatandaşların daha sağlıklı ve güvenli kesim hizmeti alabilmesi amacıyla, 23 Mobil Kesim Ünitesi ve 8 mezbahası ile hizmet vermeye başladı.
Kurban Bayramı’nın ilk gününden itibaren, kurbanlıklarını kestirmek isteyen vatandaşların uğrak adresi olan Mobil Kesim Üniteleri ve mezbahalara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Sabah saat 07:00 ile 17:00 arasında devam eden kesimler profesyonel kasaplar, veteriner ve yardımcı personeller eşliğinde ücretsiz bir şekilde tamamlanıyor. Sağlıklı ve güvenli ortamlarda kesilen kurbanlar hızlıca vatandaşlara teslim edilirken, bu sayede vatandaşların kurban kesimiyle ilgili oluşabilecek mağduriyetleri ortadan kaldırılıyor.
Mobil Kesim Üniteleri ve mezbahalarda kurbanlarını kestirmek isteyen Mersinliler kurbanlıklarını kestirecekleri noktalarda ilk olarak sıra numarası alıyorlar. Kurbanlık hayvanlar padoklara getiriliyor ve kesim sırası bekleniyor. Ardından, sırası gelen kurbanlıklar kesime alınıyor ve kesim işlemi bittikten sonra ücretsiz, hızlı ve sağlıklı bir şekilde poşetlenip vatandaşlara veriliyor. Vatandaşların kurban bayramında işlerini kolaylaştıran ve iyi bir bayram geçirmelerini sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, verdiği bu hizmet sayesinde sokak aralarında oluşabilecek kötü görüntü ve kirliliğin de önüne geçmiş oldu.
Yenişehir İlçesi Mobil Kesim Yeri’nde hizmet veren Veteriner Hekim Fırat Karayel, vatandaşların Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği bu hizmetten dolayı memnun olduklarını ve hiçbir şikâyet almadıklarını, sorun yaşamadıklarını belirtti. Veteriner Hekim Karayel “Tüm kesimlerimiz ücretsiz ve Mersin’in tüm ilçelerinde bu hizmeti veriyoruz. Sabah saatlerinde namazdan sonra buraya gelen vatandaşları öncelikle çay ve şeker ile karşılıyoruz. Daha sonra kurbanlık koyun ve keçilerini burada sıraya koyup kestiriyorlar. Arka taraftan da etlerini temiz ve hijyenik bir şekilde, veteriner hekim kontrolünde teslim alıyorlar” şeklinde konuştu.
“Tüm belediyelere örnek olmalı”
Merkezde bulunan Yakaköy Mezbahası’nda kurbanını kestiren ve hayvanların eziyet çekmeden kesilebilmelerini sağladığı için hizmetten duyduğu memnuniyetini dile getiren Şevket Demir “Belediye Başkanımızı bu hizmetinden dolayı kutluyorum ve tüm belediyelerin böyle bir hizmet vererek örnek olmalarını temenni ediyorum. Ücretsiz olması bu işi daha da güzelleştirmiş. İlk defa geldim ve çok beğendim. İnsanların burada kurbanlarını sağlıklı bir şekilde kestirmeleri daha iyi olur. Bundan sonraki yıllarda hep buraya geleceğim ve kesinlikle başka bir yere gitmeyeceğim. Farklı fikirlerde olabiliriz ama farklı düşünce de insanların da bu konuda Başkanımızı takdir etmesi gerekiyor” dedi. 
 “Önceden kurbanlarımızı ücretli yerlerde kestiriyorduk”
Mobil Kesim Ünitesi’nde kurbanlığını kestiren Yakup Sönmez “Çok memnunuz, hiçbir sıkıntı yaşamadık ve çok temiz. Daha önceleri kurbanlığımızı özel yerde ücretli kestirirdik. Şimdi burada ücretsiz bir şekilde kestiriyoruz. Allah Burhanettin Başkanımızı başımızdan eksik etmesin” ifadelerini kullandı.
Fatma Sönmez ise Mobil Kesim Ünitelerinin çok temiz olduğunu belirterek “Önceden yerlerde kesiyorduk ve hiç temiz bir ortam yoktu. Şimdi ise çok memnunuz, hızlı ve ücretsiz bir şekilde hizmetimizi alıyoruz. Başkanımıza da böyle bir imkân verdiği için çok teşekkür ediyoruz ve bayramını kutluyoruz” diye konuştu.
Vatandaşların kurbanlıklarını kestirebilecekleri noktalar
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin mezbahalarında kurbanlıklarını kestiren vatandaşlar, Yakaköy, Anamur, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut, Silifke ve Tarsus Mezbahalarında hizmet alabiliyor. Kurbanlıklarını Mobil Kesim Ünitelerinde kestirmek isteyenler ise merkez Akdeniz Mobil Kesim Yeri’nde, Menderes Mahallesi’nde bulunan Mezitli İlçesi 1 Nolu Mobil Kesim Yeri ve Yeni Mahalle’de bulunan Mezitli İlçesi 2 Nolu Mobil Kesim Yeri’nde kurbanlarını kestirebiliyorlar. Yine merkez ilçelerde Büyükşehir Belediyesi tarafından Macit Özcan Spor Tesisleri karşısı kapalı semt pazarı İçinde bulunan Yenişehir İlçesi Mobil Kesim Yeri ile Korukent Cumhuriyet Evleri üstünde, Arslanköy Mahallesi’nde, Gözne Mahallesi’nde ve Soğucak Mahallesi’nde bulunan Toroslar İlçesi Mobil Kesim Yerlerinde hizmet veriliyor. İlçelerde ise Erdemli ’de bulunan 3 Mobil Kesim Ünitesi’nde, Silifke’de bulunan 3 Mobil Kesim Ünitesi’nde ve Tarsus’ta bulunan 3 Mobil Kesim Ünitesi ile Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Gülnar ve Mut’taki Mobil Kesim Ünitelerinde kurbanlıklar hızlı ve hijyenik bir şekilde kesilerek, vatandaşlara teslimi yapılıyor. 
Yakaköy Mezbahasında kesim işlemlerini yaptırmak isteyen vatandaşlar, sabah 07:00’den akşam 15:00’e kadar 2 saatte bir olmak üzere Taş Binanın önünden kaldırılan ücretsiz otobüs ring hattı hizmetiyle ulaşım sorunu da yaşamıyorlar.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi