Büyükşehir’den "Sürdürülebilir Turizm Eğitimi"

Mersin Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik olarak “Sürdürülebilir Turizm Eğitimi” düzenlendi. Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Programı kapsamında verilen eğitimle Mersin Üniversitesi’nden akademisyenlerin personellere yaptığı sunumda sürdürülebilir turizmin kültürel, çevresel ve ekonomik boyutları anlatıldı.

16 Kasım 2019 Cumartesi, 13:11
Büyükşehir’den "Sürdürülebilir Turizm Eğitimi"
-

Turizmde kalkınmanın sadece ekonomik olmadığını belirten Mersin Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Göknil Nur Koçak, “Sürdürülebilirlik için tek bacağı desteklediğimiz anda topallamaya başlıyor. Gerçek sürdürülebilirlik için aynı zamanda çevresel ve sosyokültürel niteliklerin de sürdürülebilirliği gerekiyor” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi personellerine yönelik olarak Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Programı kapsamında Mersin Üniversitesi’nden akademisyenler Prof. Dr. Göknil Nur Koçak ve Öğretim Görevlisi Mesut Salih Uzman tarafından “Sürdürülebilir Turizm Eğitimi” verildi.

“Sürdürülebilir Turizmde Yerel Kalite Projesi” kapsamında Mersin-Erdemli ile Selanik-Parga arasında imzalanan protokolle turizmde işbirliği çalışmaları başlamıştı. Proje faaliyetlerinden birisi olan belediye personellerine eğitim çalışması başarıyla tamamlandı. Taş Bina Eski Meclis Salonu’ndaki eğitimde Büyükşehir Belediyesi personellerine sürdürülebilir turizmin kültürel, çevresel ve ekonomik boyutları anlatıldı.

“İki bölgenin ortak çalışmasıyla yürütülen bir proje bu”

Eğitimin başlangıcında projenin içeriğinden bahseden Prof. Dr. Göknil Nur Koçak, “Parga Belediyesi’nin ortak yaptığı bir Avrupa Birliği Projesi. İki bölge birbirine benzer nitelikler taşıyor. Sürdürülebilir ve kalkınmayı destekleyecek bir turizm anlamında ne işbirliği yapabiliriz ve birbirimizi nasıl destekleyebiliriz diye iki bölgenin ortak çalışmasıyla yürütülen bir proje bu” dedi.

“Daha bütüncül bir bakış açısına ihtiyaç duyuyoruz”

Sürdürülebilir turizmin kültürel, çevresel ve ekonomik boyutlarının birbirinden ayrılamayacağını ifade eden Koçak, “Şüphesiz işletmeciler ekonomik sürdürülebilirlik istiyor. Sezonun 4 aya yayılması, sürekli olarak nakit akışlarının belirli öngörülen düzeyde kalması, dolayısıyla ekonomik anlamda cironun karlılığının artması, rekabetçiliğin artması çok normal bir beklenti. Ama tıpkı kalkınmanın sadece parayla olamayacağı gibi, sürdürülebilirlik için tek bacağı desteklediğimiz anda topallamaya başlıyor. Gerçek sürdürülebilirlik için aynı zamanda çevresel ve sosyokültürel niteliklerin de sürdürülebilirliği gerekiyor. İşte bu noktada daha bütüncül bir bakış açısına ihtiyaç duyuyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Tarsus İlçesinde Devrilen Traktörün Altında Kalan Hüseyin Palas Hayatını Kaybetti
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Akdeniz Bölgesi İçin Uyarı Yaptı, Bu Gece Yağışın Mersin’de de Etkisini Göstermesi Bekleniyor
Mersin’de İnşaat Alanındaki Boş Çukura Düşen İşçiyi Büyükşehir İtfaiye Ekipleri Kurtardı
Mersin Büyükşehir, Kadın Ve Çocukların Sosyal Gelişimlerini Desteklemeyi Sürdürüyor, Kadınlar Hem Yeteneklerini Keşfediyor Hem De Öz Gelişimlerine Katkı Sunuyor
Mersin Büyükşehir’den Nacarlı’da 600 Metrelik Yol Yapım Çalışması
Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Gaziantep'te ‘23 Nisan Çocuk Tiyatrosu Şenliği’nde Yer Aldı
Tarsus Belediyesi Park Ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri Tarafından Şehrin Dört Bir Yanında Parklarda Çalışmalar Devam Ediyor
Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Eksl. Ricardas Degutis Ve Beraberindeki Heyet Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni Ziyaret Etti
Başkan Seçer, Litvanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Degutıs İle Bir Araya Geldi
Başkan Seçer’den 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü Mesajı