Büyükşehir’in Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Çalışmaları Sürüyor

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde pilot uygulama olarak iki yıl önce uzaktan eğitime başlayan ve Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) girecek öğrenciler için hizmet veren Yenice Kurs Merkezi, modern bir yapıya kavuştu.

02 Şubat 2022 Çarşamba, 10:01
Büyükşehir’in Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Çalışmaları Sürüyor
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in öncelik verdiği eğitim konusunda; sorumluluk alanındaki her bölgeye, kaliteli ve modern eğitim yuvaları kazandırmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi; eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve özellikle dezavantajlı bölgelerde bulunan öğrencilerin eğitim alanında hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olabilmek için kaliteli eğitim kadrosu ve etüt merkezlerini öğrencilerin ayaklarına kadar götürüyor.

Yurt binası modern bir eğitim merkezine çevrildi

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde pilot uygulama olarak iki yıl önce ilk kez açılan ve pandemi koşulları nedeniyle önce uzaktan eğitimle Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) girecek öğrenciler için hizmet veren Yenice Kurs Merkezi modern bir yapıya kavuştu.

Bayboğan Eğitim Vakfı ve Çağ Üniversitesi Kurucusu merhum Yaşar Bayboğan adına yaptırılan, dönemin Yenice Belediyesi’ne tahsis edilen ve daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ne geçen yurt binası, tamamen elden geçirilerek “Yaşar Bayboğan Eğitim Merkezi”ne çevrildi. Öğrencilerin rahat bir ortamda eğitim alabilmeleri için oluşturulan eğitim merkezinden sadece 8. sınıf öğrencileri değil, eğitim hayatlarına destek olunabilmesi için 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri de faydalanıyor. Zemin artı 3 kattan oluşan ve tüm katları tamamen yenilenen eğitim merkezi, büyüklüğü ve çok kullanışlı sınıflarıyla dikkat çekiyor.

Yenice merkez ve çevresinde bulunan yaklaşık 20’ye yakın yerleşim yerinden 100’e yakın öğrencinin etüt alabildiği merkezde her branştan öğretmen bulunuyor. Dezavantajlı mahallelerde yaşayan, özellikle etüt çalışmaları konusunda kısıtlı imkânı bulunan öğrencilere destek olmak ve özellikle kent merkezine gidiş-gelişlerde ortaya çıkacak zahmeti ve külfeti ortadan kaldırmak için hayata geçirilen çalışmadan öğrenciler oldukça memnun. Merkezde farklı alanlarda kadınlar ve çocuklar için de çeşitli çalışmalar gerçekleştirilmesi planlanıyor.

“5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine de destek kursları veriyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Yenice Kurs Merkezi Sorumlusu Okan Aslan, “Hem Yenice’de yaşayan halkımız, hem de çevre mahallelerde yaşayan halkımız kursumuzdan ücretsiz olarak faydalanacak. Şu anda 8. sınıfa giden ve LGS sınavına hazırlanan öğrencilerimiz kursumuzdan hizmet alıyor. Bunun yanında 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine de destek kursları veriyoruz” dedi.

“Eskiden notlarımız çok kötüydü”

Merkezde gördüğü eğitimle notlarının hızla düzeldiğini söyleyen öğrenci Mehmet Can Öztürk, “Burası çok güzel bir yer. Bizim eskiden notlarımız çok kötüydü. Fazla ders çalışamıyorduk. Buraya ilk açıldığında geldim. Çok eğlenceli bir yer olduğunu öğrendim. Sürekli gelmeye başladım. Öğretmenlerim dersleri çok eğlenceli anlatıyorlar” dedi.

“Evde sessiz ortam olmadığı için ben buraya geliyorum”

Öğrencilerden Kerem Şekeroğlu, merkezin açılmasının kendileri açısından oldukça önemli olduğunu belirterek, “Evde sessiz ortam olmadığı için buraya geliyorum. Burada test çözüyorum. Normalde burada böyle bir şey yoktu. Burası açıldığı için Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz. Herkes için iyi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Okuldan eve gittiği zaman konuları tekrar edemediğini, merkezin açılmasıyla bu sıkıntılarının da son bulduğunu ifade eden Akasya Ünalan ise “Buranın açılması öğrendiklerimizi tekrar etmemiz açısından iyi oldu. LGS’ye girdiğimiz zaman en azından konuları unutmayacağız. Polislik istiyorum, çalışmazsam gidemeyeceğimi de biliyorum. Burası açıldığı için elime çalışma fırsat geçti” dedi.

“Ailemin güvendiği bir yer”

5. sınıfa giden Toygar Satır ise merkezin ulaşımının kolay olmasının ayrıca avantaj olduğunu vurgulayarak, “Ulaşımı çok kolay. Ailemin güvendiği bir yer. Hem öğretmenlerim hem de müdürüm; ders konusunda, ödevlerimizde bize çok yardımcı oluyorlar. Güzel bir kurum, bizleri geleceğe taşıyacak bir kurum” diye konuştu.

Tarsus’a bağlı Kargılı Mahallesi’nden kursa katılan Mustafa Ali Çakmak, Başkan Seçer’e teşekkürlerini ileterek, “Çok teşekkür ederiz, bize böyle bir imkânı sağladığı için. Hedefim astsubaylık, buraya gelerek hedefime ulaşacağıma inanıyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti