Büyükşehir’in Üretici Kadın Buluşmaları’na Müzeyyen Çetinkaya’nın Tabloları Renk Kattı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Palm City AVM’de gerçekleştirdiği Üretici Kadın Buluşmaları’na 76 yaşındaki Müzeyyen Çetinkaya da katılarak, yaptığı resimleri sergiledi.

09 Şubat 2022 Çarşamba, 19:20
Büyükşehir’in Üretici Kadın Buluşmaları’na Müzeyyen Çetinkaya’nın Tabloları Renk Kattı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin Palm City AVM’de gerçekleştirdiği Üretici Kadın Buluşmaları’na Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin Yaşlı Destek Birimi’nden düzenli destek alan 76 yaşındaki Müzeyyen Çetinkaya da katılarak, yaptığı resimleri sergiledi.

“Kendi başıma bir sergi açmam manevi yönden oldukça zor”

Büyükşehir Belediyesi’nin Yaşlı Destek Birimi, Mersin’de yüzlerce yaş almış vatandaşa ‘manevi evlat’ oldu. Yalnız yaşayan yaş almış vatandaşları sürekli arayıp ihtiyaçlarına yetişen Yaşlı Destek Birimi, 76 yaşındaki Müzeyyen Çetinkaya’yı resimlerini sergilemesi için Üretici Kadın Buluşmaları’na davet etti. Resimlerini sergilemekten büyük mutluluk duyduğunu vurgulayan Çetinkaya, “Belediyeden çok büyük destek alıyorum. Beni her zaman arıyorlar ve etkinliklerine davet ediyorlar. Ben de çok mutlu oluyorum. Farklı insanlarla tanışıyorum. Yalnız yaşıyorum. Kendi başıma bir sergi açmam maddi yönden ziyade manevi yönden oldukça zor. Dolayısıyla bu konuda Büyükşehir’in büyük katkısı oldu” dedi.

“Kutuplara dahi gitsem kendime bir yön bulabiliyorum”

Mesleğinin kimya mühendisliği olduğunu belirten Çetinkaya, üniversiteyi İstanbul’da okuduktan sonra bir ilaç firmasında mesul müdürlük yaptığını söyledi. Daha sonra Almanya’da 10 yıl kozmetik uzmanlığı yaptığını belirten Çetinkaya, bir salon açıp Türk kızlarına kozmetik üzerine dersler verdiğini kaydetti. Daha sonra Antalya’ya yerleşip kozmetik salonu açtığını ve son 10 yıldır da Mersin’de yaşadığını sözlerine ekleyen Çetinkaya, “Mersin’i çok sevdim” dedi. İstanbul, Almanya, Antalya ve Mersin gibi şehirlerde yaşayıp son 26 yılını emekli olarak geçiren Çetinkaya, “Kutuplara dahi gitsem kendime bir yön bulabiliyorum” diye konuştu.

“76 yaşındayım ama baş ağrısı nasıl bir şey bilmiyorum”

Emekli olduktan sonra resme ilgi duyduğunu sözlerine ekleyen Çetinkaya, 6-7 yıldır resim yaptığını belirterek, “Burada birkaç ay kursa gittim. Sonra balkonumu bir atölyeye dönüştürdüm. Denize nazır bir manzaram var. Odaklandığım zaman koyduğum kahveyi bile unutuyorum” dedi. Her gün kahvaltı yapmadan evden çıkmadığını, en az 1 saat kitap okuduğunu ve 6 bin adım yürüdüğünü vurgulayan Çetinkaya, “Sağlığıma dikkat ediyorum. Çok şükür bu yaşımdayım ama baş ağrısı nasıl bir şey bilmiyorum. Kullandığım hiçbir ilaç yok. Her şeyden zevk alıyorum, her şeyi seviyorum” ifadelerine yer verdi. İnsanlara günde yarım saat de olsa kendilerini dinlemeyi öneren Çetinkaya, “Bazı şeyler eğlenirken, gezerken, yürürken, düşünürken yaratılıyor. Ben bunu keşfettim. Kendi kendinizi dinlediğiniz zaman çok şey yapıyorsunuz. Etrafınız size istediği kadar taş atsın, o taşlarla siz anıtlar yapabilirsiniz” dedi.

“Esas amacımız onlara birer ‘manevi evlat’ olmak”

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Yaşlı Destek Birimi’nde görevli Gerontolog Cihan Tanrıverdi, sundukları hizmetten bahsederek, “400’ün üzerinde üyemiz var. Üyelerimizin hepsini arkadaşlarımızla birlikte her gün arıyoruz, yalnızlıklarını paylaşmak istiyoruz. Burada esas amacımız onlara birer ‘manevi evlat’ olmak. Üyelerimiz arasında Müzeyyen Hanım da var. Müzeyyen Hanım’ın çok güzel resimleri olduğunu biliyorduk. Ev ziyaretlerimizde tablolarını gördük. Müzeyyen Hanım’ın resimlerini de sergilemek istedik. Kendisi de çok mutlu oldu, bizler de çok mutlu olduk” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nde görevli Etkinlik Sorumlusu Burcu Sert, gerçekleştirdikleri buluşmada Müzeyyen Çetinkaya’nın da yer almasından memnun olduklarını belirterek, “Müzeyyen Hanım’ın tabloları çok ilgi gördü. Hatta ziyaretçilerimiz tarafından birkaç tanesi de satın alındı. Biz de çok mutlu olduk. Müzeyyen Hanım’ın resim sergisi etkinliğimize renk kattı” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”