Çamlıyayla ve Tarsus'ta suyun önemi anlatıldı

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, suyun önemini anlatıyor

21 Mart 2016 Pazartesi, 07:57
Çamlıyayla ve Tarsus'ta  suyun önemi anlatıldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

MERSİN HABER- Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 22 Mart  Dünya Su Günü etkinliklerine,  Mut,  GülnarTarsus ve Çamlıyayla ilçelerindeki ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik su tasarrufu ve su bilinci eğitimleri ile devam etti.MESKİ'nin,  Dünya Su Günü kutlamaları çerçevesinde, önce  Mut ve  Gülnar'daki öğrencilere suyun önemi anlatan etkinlikler düzenlendi. Etkinliğin sonunda katılımcı öğrencilere ve öğretmenlere su tasarrufunu içeren broşürler ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Tarsus ve  Çamlıyayla'da öğrencilere yönelik etkinliklerinde, bilgilendirme ve eğlence bir arada sunuldu. MESKİ Basın Yayın ve  Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'ALO 185' şikayet ve talep hattını anlatan animasyon filmleri, TEMA Vakfı gönüllülerinin "Çevre ve Su Tasarrufu" konularında slayt eşliğinde sunumları,  Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun, "Kavuklu ve Pişekar" adlı ortaoyunu gösterisi ve Sevimli Kuklalar'ın mizansen oyunları ile su tasarrufunu öğrencilerin eğlenerek öğrenmesi sağlandı.

Etkinliklere ilişkin yazılı bir açıklama yapan  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve MESKİ Yönetim Kurulu Başkanı  Burhanettin KocamazMersin İl  Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 2 Mart'ta Anamur ilçesinde başlattıkları etkinliklerin  Bozyazı,  Aydıncık,  ErdemliSilifke,  Mut,  Gülnar ilçelerinin ardından  Tarsus ve  Çamlıyayla ilçelerinde devam ettiğini bildirdi. Öğrencilerin su bilincini slaytlar, oyunlar ve müzik eşliğinde geliştirmeye çalıştıklarını belirten Kocamaz, "Gelecek nesillere bırakacağımız en güzel mirasın su olduğunu, suyumuza sahip çıkmanın hepimizin görevi olduğunu belirtiyoruz. Bugüne kadarki  22 Mart Su Günü etkinliklerimizde 3 bin 950 öğrencimize 'Su Bilinci ve Tasarrufu' eğitimi vermiş bulunmaktayız.  Dünya Su Günü etkinliklerimize  21 Mart 2016 tarihinde  Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda merkez ilçelerimizden gelecek ilköğretim öğrencilerimize vereceğimiz eğitimlerle devam edeceğiz.  Dünya Su Günü etkinliği kapsamında 20 Mart 2016 tarihinde ise Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda, Sevgi Evleri çocukları,  Türkiye Yelken Federasyonu İl Temsilciliği, CAPOEIRA G.S.K Derneği,  Türk Kızılayı  Mersin Şubesi ile birlikte 'Uçurtma Şenliği ve Yelken Yarışı' düzenleyeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı etkinliğimize davet ediyorum" dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi