Çankırı'da vücut geliştirmek için spor salonuna giden Fatma Başak Coşar, burada kick boks ile tanıştı. Sürecin başında kendisine hocalarının desteğiyle bu spora yöneldiğini belirten Coşar, "Yunus Emre Balıkcı hocamla çalışmaya başladım. Hocalarımın teşvikiyle bu branşa adım attım. Daha sonra üniversitenin imkanlarını da kullanarak hem spor kulübünde hem de üniversitenin antrenman salonunda çalışmalara devam ettim," diye konuştu.
Ünilig Türkiye Kick Boks Şampiyonası’na katıldığını ve bu organizasyonun oldukça kalabalık olduğunu ifade eden Coşar, "Yaklaşık 500 deneyimli sporcunun yer aldığı turnuvada yarı finalde bir dünya şampiyonu ile karşılaştım. Bu müsabaka benim için çok değerliydi. Beş aydır bu sporu yapıyorum ve ilk kez katıldığım bir yarışmadan madalya ile dönmek benim için muazzam bir duygu," şeklinde konuştu.
5 aylık antrenman süreci boyunca okulun yoğun tempolarına rağmen antrenmanlarına devam ettiğini belirten Coşar, "Haftada 4-5 gün antrenman yaparak beslenmeme de dikkat ettim. Hocalarımın destekleriyle elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Böyle bir derece elde ettiğim için çok mutluyum," dedi.
Hocaların Desteği ve Başarı
Fatma'nın başarı hikayesini değerlendiren Yunus Emre Balıkcı, "Sporcumuz kulübümüze fitness amacıyla geldi. Kısa bir antrenman önerdik ve onun yeteneğini fark ettik. Üniversitede kick boks takımımız olduğu için burada da antrenmanlarına devam ettik. Müsabaka için 3 aylık bir hazırlık sürecimiz vardı. Bu süre zarfında Fatma, elinden gelenin fazlasını yaptı. Antrenmanlarda sonuna kadar azimli bir şekilde mücadele etti," ifadelerini kullandı.
Balıkcı, Fatma'nın yalnızca 5 aylık bir süre zarfında milli sporculara karşı ringe çıkıp mücadele ettiğini belirterek, "Bu durum bizleri gururlandırdı. Yaptığı branş cesaret gerektiren bir iş ve Fatma bu süreçte büyük bir başarı elde etti," dedi.