Çaycuma'da Zihinsel Engelli Gençlerin Sahnelediği Tiyatro Oyunu Çok Beğenildi

Çaycuma'da düzenlenen tiyatro gösterisinde zihinsel engelli gençler "Sınır" adlı oyunu sergiledi. Gösteri, izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Çaycuma'da Zihinsel Engelli Gençlerin Sahnelediği Tiyatro Oyunu Çok Beğenildi
Çaycuma'da düzenlenen tiyatro gösterisinde zihinsel engelli gençler "Sınır" adlı oyunu sergiledi. Gösteri, izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Eğitim-İş Çaycuma Temsilciliğinin desteğiyle "Sınır" adlı tiyatro oyunu, Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelendi. Tiyatro oyunu, İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Turgay Tanülkü'nün danışmanlığında, Muzaffer İzgü'nün yazarlığında ve Erdem Öksüz'ün yönetiminde gerçekleştirildi. Zihinsel engelli oyuncular Nazım İriç ve Mustafa Türker, sahnedeki performanslarıyla izleyicilerden büyük beğeni topladı. Bu gösteri, zihinsel engelli bireylerin tiyatro gibi sanat dalları aracılığıyla topluma kazandırılabileceğini bir kez daha gösterdi.

Sendika temsilcisi Olcay Özyurt, etkinlik sonrası yaptığı konuşmada, "Çaycuma Eğitim-İş sendikası olarak topluma hizmet etme görevimizi aydınlatma misyonuyla üstleniyoruz. Toplumun bakış açısını değiştirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla engelli bireyleri olduğu gibi kabul etmek zorundayız. Engellilik bir engel değil, asıl engel kişinin düşüncelerindedir. Onları topluma kazandırma sorumluluğumuz var. İstatistikler, dünya ve Türkiye nüfusunun %12'sinin engelli bireylerden oluştuğunu gösteriyor. Engelliler, toplumun olumsuz tutumları nedeniyle kendilerini içe kapatmakta ve pek çok olumsuz duyguyla karşılaşmaktadırlar. Bu nedenle, sevgi ve mutluluk her şeyin ilacıdır. Bizler de bu sevgiyi paylaşmak ve çoğaltmak için buradayız. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla, engelli bireylerin yalnızca bu hafta değil, her zaman hatırlanması gerektiğini vurguluyoruz." dedi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin