Çeşmeli – Taşucu Otoyolu’na YPK Onayı

Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu’na ilişkin Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararının Başbakan Binali Yıldırım tarafından onaylandığını açıkladı, “Mersin’imize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

07 Eylül 2017 Perşembe, 17:54
Çeşmeli – Taşucu Otoyolu’na YPK Onayı
-

Mersin’in merakla beklediği haber Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’dan geldi. Bakan Elvan, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu’na ilişkin Yüksek Planlama Kurulu kararının Başbakan Binali Yıldırım tarafından onaylandığını duyurdu.
 
Elvan, “Mersin için en önemli projelerimizden biri Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Projesi’ydi. Genel seçimler öncesinde milletimize bu yolun yapımı için söz vermiştik. Ve seçim döneminde çalışmalara başladık. 1,5 yıl gibi kısa bir sürede bu yolumuzun projesini yaptırdık ve hemen ardından ÇED sürecini tamamladık. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra yolumuzun yapımını Yüksek Planlama Kurulu (YPK) onayına sunduk. Kısa bir sürede bu süreç tamamlandı. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım da YPK kararını onayladı. Mersin’imize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.
 
Verdiğimiz Sözlerin Takipçiyiz
 
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin’de verdikleri her sözün takipçisi olduklarını vurgulayarak, her projeyi adım adım takip ettiklerinin altını çizdi. Mersin’de ulaşım alt yapısının güçlendirilmesine yönelik çok sayıda projenin hızla ilerlediğini belirten Elvan, “Karayollarında Mersin’in hemen hemen tüm ilçelerinde Karayolları Bölge Müdürlüğü’müz çalışmalarını sürdürüyor. 28 farklı noktada karayolu çalışmamız var. Mersin adeta bir şantiyeye dönüşmüş durumda. Tünellerle, viyadüklerle aşılamaz denilen yolları aşıyor, geçilemez denilen dağları geçiyoruz. Bu projelerimiz tamamlandığında hem Mersin’in kendi içerisinde hem de Mersin’in diğer illerle bağlantıları güçlenecek, mesafeler kısalacak. Tek derdimiz var, o da Mersin’in gelişmesi ve kalkınması. Bunun için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İnşallah Mersin’i Akdeniz’de hak ettiği noktaya ulaştıracağız.” dedi.
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı