CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MTOSB’yi Ziyaret Etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek Başkan Sabri Tekli, Yönetim Kurulu Üyeleri ve sanayiciler ile bir araya geldi.

05 Mart 2019 Salı, 17:23
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MTOSB’yi Ziyaret Etti
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Toplantıda, MTOSB Başkanı Sabri Tekli, yaptığı konuşmada, '4562 sayılı kanunla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin en güzel projelerinden olan Organize Sanayi Bölgeleri’nin ülkemize katkılarını biliyoruz. Coğrafi konumu, tarihi dokusu, sanayi, tarım ve turizm alanlarındaki potansiyeli, liman, serbest bölge gibi lojistik unsurları ile Türkiye ekonomisinin cazibe merkezi konumunda bulunan Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi; Mersin Valisi Başkanlığında, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, MESİAD gibi içerisinde bulunan 7 kurum ve 8 sanayici olmak üzere toplamda 15 kişilik Müteşebbis Heyetten oluşmaktadır. Tahsis aşamasında olduğumuz 3. Bölgemiz ile toplamda 756 hektar alana ulaşan bölgemize en kısa süre içerisinde otoyol bağlantısının yapılması lojistik ağımız için büyük önem taşımaktadır. Ayrıca D-400'e alternatif olan Hal Kavşağı'ndan başlayıp, MTOSB'ye kadar uzanan yolun da bir an evvel hizmete açılmasını bekliyoruz’ dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise, ‘Dünyada söz sahibi olmak istiyorsanız üretmelisiniz. Sanattan tutun makineye kadar her alanda üretmelisiniz. Üretirseniz sizin sözünüz dünyanın her yerinde dinlenir. Mersin bir sanayi bölgesidir. Sayın Sabri Tekli odasından bana Organize Sanayi Bölgesi içerisinde kurdukları Meslek Lisesi’ni gösterdi. Gittiğim her sanayi bölgesinde bana şu söylendi; ‘Ara elaman bulamıyoruz, mühendis bulamıyoruz.’ Niye ara eleman yok? İşsizlik 7.5 milyona dayandı. Türkiye’deki bütün organize sanayi bölgelerinde yatılı meslek lisesi kurmak zorundayız. Hem ailelere ekonomik yönden yük bindirmeyecek, hem de organize sanayi bölgesinin ara eleman ihtiyacını karşılayacak. Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yönetecekler bu okulu. Eğer bir çocuğumuz makine bölümü okuyorsa, makine fakültesinin ilgili birimine artı puanla girecek. Yani ara eleman yetiştirmeye teşvik etmeliyiz’ dedi.
Daha sonra Başkan Tekli tarafından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na hediye verilmesi ile devam eden program Elginay Otomotiv ziyareti ile son buldu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MTOSB’yi Ziyaret Etti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MTOSB’yi Ziyaret Etti

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor