CHP’li Gökçel: Akdeniz Meyve Sineği İle Mücadele Seçim Kurbanı

Yüzde doksan oranında başarı sağlayan proje bütçesinde dörtte üç kesinti yapılmasına tepki gösterdi.

08 Şubat 2019 Cuma, 09:44
G: 08.02.2019 - 12:46
CHP’li Gökçel: Akdeniz Meyve Sineği İle Mücadele Seçim Kurbanı
-

Yüzde doksan oranında başarı sağlayan proje bütçesinde dörtte üç kesinti yapılmasına tepki gösteren CHP Mersin milletvekili Cengiz Gökçel, “Uluslararası itibarımızı düşünüyorsak AMS sorununu ciddiye almalıyız. Türkiye ihracatla büyür diyorsak AMS zararlısı ile kararlılıkla mücadele etmeliyiz” dedi.
TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, üreticinin kâbusu haline gelen Akdeniz Meyve Sineği zararlısı ile mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini söyledi.
Yüzde doksan oranında başarı sağlayan proje bütçesinde dörtte üç kesinti yapılmasına tepki gösteren CHP Mersin milletvekili Cengiz Gökçel, “Uluslararası itibarımızı düşünüyorsak AMS sorununu ciddiye almalıyız. Türkiye ihracatla büyür diyorsak AMS zararlısı ile kararlılıkla mücadele etmeliyiz” dedi.
ULUSAL SORUN: AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ
Akdeniz meyve sineği zararlısı ile sekiz yıldır bilfiil mücadele ettiğini belirten CHP’li Gökçel, Akdeniz Meyve Sineğinin artık sadece Akdeniz Bölgesinde değil, meyvecilik yapılan her yerde görüldüğünü söyledi. Gökçel, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunun bu alanda çalışması gerektiğini, bir mücadele eylem planı hazırlamanın acil ve önemli olduğunu söyledi. Komisyonun 7 aydır toplanmamasına “Milyarlarca dolar zararımız var, binlerce ton ürün telef oluyor, yurt dışındaki imajımız zedeleniyor. Şimdi bunlarla ilgili bir çalışma yapmayacağız da ne yapacağız Allah'ınızı seversiniz?” şeklinde tepki gösteren Gökçel, zararlılarla mücadele konusunda bir karara varılması gerektiğinin altını çizdi.
AMS İLE MÜCADELE SEÇİM KURBANI
Komisyon toplantısının ardından konuyu açan Gökçel, Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele kapsamında 10,5 Milyon TL ödenek ayrıldığını ancak seçim bütçesine kurban gittiğini iddia etti. CHP’li vekil, “AMS ile biyoteknik mücadele tuzakları alınması ve kimyasal olmayan mücadele yöntemlerinin yaygınlaştırılması gerekiyor. Mersin’de proje kapsamında üç yıllığına 10,5 milyon lira bütçe ayrıldı. Geçen sene 3,5 milyon liralık tuzak alındı ve yüzde 90 oranında başarı sağlandı. Bu yıl kapsamın daha da genişletilmesini, meyve yetiştirilen tüm köylerimizde ulusal sorunumuz AMS ile etkin mücadele edilmesini beklerken bütçe 950 bin liraya düşürüldü. Bununla iki köyün tuzakları ancak kurulur. Uluslararası itibarımızı düşünüyorsak AMS sorununu ciddiye almalıyız. Türkiye ihracatla büyür diyorsak AMS zararlısı ile kararlılıkla mücadele etmeliyiz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”