Çocuklar Yerli Üretim Sebze ve Meyveleri Bir Arada Gördü

Büyükşehir Belediyesi, Yerli Malı Haftası kapsamında öğrencileri yerli ürünlerle buluşturdu. Mersin Toptancı ve Sebze-Meyve Hal Kompleksi’nde Türkiye’nin birçok noktasından gelen sebze ve meyveleri bir arada gören ilkokul öğrencileri, farklı bir deneyim yaşadı.

18 Aralık 2019 Çarşamba, 14:18
Çocuklar Yerli Üretim Sebze ve Meyveleri Bir Arada Gördü
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yerli Malı Haftası kapsamında öğrencilerle anlamlı bir etkinliğe imza attı. Büyükşehir Belediyesi, 12-18 Aralık’ta kutlanan hafta kapsamında öğrencilere Mersin Toptancı ve Sebze-Meyve Hal Kompleksi’ni gezdirdi. Üretimden sonraki aşamaları yerinde gözlemleme fırsatı bulan öğrenciler, yerli üretim sebze ve meyveler hakkında da bilgi aldı.

Yerli üretimin desteklenmesi ve ülke ekonomisinin kalkındırılmasında çocuklarda erken yaşlarda bilinç oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Fuat Tuğluoğlu ve Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Münir Şen de katıldı.

Yurdun birçok noktasından gelen yerli ürünleri bir arada gördüler
Toroslar İlçesi Şehit Fikri Dilsiz İlkokulu ve Atatürk İlkokulu öğrencileri vatandaşlara ulaştırılmak üzere hazırlanmış ürünleri, paketleme ünitelerini ve soğuk hava depolarını yerinde incelerken, “komisyoncu” kavramıyla da tanışma deneyimi yaşadı.

Sebze-meyve komisyoncusu Hasan Basri Köker, öğrencileri işletmesinde ağırlayarak, içerisinde yerli üretim elma, muz ve mandalinadan oluşan paketlerden verdi. Çocuklar da Zabıta Dairesi Başkanı Fuat Tuğluoğlu ve komisyoncu Köker’e çizdikleri sebze-meyve temalı resimleri hediye etti. Tuğluoğlu, resimleri günün anısına Hal Kompleksi içerisinde sergileyeceklerini söyledi.

“Çocuklarımız kitaplarda gördükleri şeyleri gelip yerinde gördüler”

Yerli Malı Haftası kapsamında farkındalık çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Fuat Tuğluoğlu, çocuklara farklı bir deneyim yaşattıklarını belirtti. Tuğluoğlu, şöyle dedi:“Yerli Malı Haftası’ndan dolayı farkındalık yaratmak için bir grup öğrencimizi davet ettik. Ülkemiz üreten bir memleket. Hele Çukurova Bölgemiz, narenciye başta olmak üzere Türkiye’nin her tarafını hem meyve hem sebzeyle besleyen bir bölge. Çocuklarımız hep kitaplarda gördükleri şeyleri gelip yerinde gördüler. Evlerine ulaşan meyvenin, sebzenin nereden geldiğini, nerede paketlendiğini, evlerine nasıl ulaştığını yerinde görsünler diye bu etkinliği gerçekleştirdik. Çünkü yaşadıkları memleketin ve coğrafyanın ne kadar zengin olduğunu, bizim ne kadar üretmek zorunda olduğumuzu yerinde görsünler istedik.”

Aydın’ın kestanesini de gördüler, Anamur’un muzunu da

Tarla ve bahçelerden Hal Kompleksi’ne ulaşan ürünlerin hazırlanma ve paketlenme süreçlerini seyreden çocuklar, ürünler hakkında da bilgilendirildi. Sezonun gözde ürünlerinden Aydın kestanesinden muza, ayvaya, portakala, lahanaya, patlıcana ve elmaya kadar birçok ürünün türlerini bir arada gören öğrenciler, ürünlerin yurdun hangi şehirlerinde üretildiğini de yetkililerden dinledi.

“Meyve ve sebzelerin nerede yetiştiğini öğrendik”

Şehit Fikri Dilsiz İlkokul dördüncü sınıf öğrencisi Duru Sancar, yaşadığı deneyimi anlatarak, “Yerli malı önemli çünkü bizim ülkemizden, şehrimizden gelen mallar var. Onları tüketmemiz lazım. Burada paketlemeyi öğrendik, hangi meyveler var onlara baktık. Burada elma var, muz var, mandalina var. Lahanayı, patlıcanı gördük. Patlıcan ve lahana Mersin’de üretiliyormuş. Muz da Anamur’da yetiştiriliyor” diye konuştu.
Sınıf arkadaşı Betül Özer’in “Burada meyve ve sebzelerin nerede yetiştiğini öğrendik” cümlesi ise etkinliğin amacına ulaştığının göstergesi oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”