Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklamalarda Bulunuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

01 Mart 2021 Pazartesi, 20:13
G: 01.03.2021 - 20:43
Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklamalarda Bulunuyor
-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Toplantı, yaklaşık 3 buçuk saat sürdü.
Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Erdoğan açıklamasına ''Darbe bir insanlık suçudur. 28 Şubat’ı yaşadım, 28 Şubat’ın farkındayım.'' sözleriyle başladı.
Sivil anayasa için yapıcı olma daveti yapan Erdoğan Cumhur ittifakı olarak yeni anayasayı hazırlayıp milletin takdirine sunmada kararlı olduklarını ifade etti.
Açıklanan büyüme rakamlarının Türkiye’nin geldiği başarıyı gözler önüne serdiğini belirten Erdoğan gelişmelerin önümüzdeki aylarda da süreceğine işaret ederek bunların örnek gösterilmesi gereken başarılar olduğunu vurguladı.
İnsan Hakları Eylem Planını kamuoyuyla paylaşacaklarının bilgisini veren Erdoğan, bu eylem planında 9 başlık altında yüzlerce faaliyetin yer aldığını söyledi.

“İnsan hakları eylem planımızla ekonomi alanında hayata geçireceğimiz reformların da hazırlıklarını yürüttük. Önceliklerimizi belirlerken tüm taraflarla bir araya geldik.” diyerek açıklamalarına devam eden Erdoğan,  İletilen tüm talepleri dinlediklerini, çözüm odaklı bir yaklaşımla üzerine gidecekleri alanları belirlediklerini ifade etti.

Koronavirüs salgınına karşı tedbirlerin üstünden 1 yıl geçtiğini anımsatan Erdoğan, salgın tedbirleri sebebiyle işi bozulan, geliri azalan vatandaşların olduğunu kendilerini desteklemeye çalıştıklarını ifade etti.

“AŞILAMADA 9 MİLYONU AŞTIK VE DÜNYADA İLK 5 ÜLKE İÇİNE GİRDİK.”

Aşılamada 9 milyonu aşarak dünyada ilk 5 ülke içine girdiğimizi vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bugün itibarıyla yeni kontrollü normalleşmeyi başlatıyoruz. Düşük riskli mavi, orta riskli sarı, yüksek riskli turuncu ve çok yüksek riskli kırmızı olmak üzere illerimizi ayırdık. Her hafta risk haritalandırması güncellenecek.. 81 vilayetimiz düşük riskli mavi, orta risk sarı, yüksek risk turuncu ve çok yüksek riskli kırmızı olarak illere ayrıldı. Her hafta risk durumuna göre illerimiz değerlendirilecek. Normalleşme uygulamaları güncellenecek. Sıkılaştırma veya gevşeme kararı iyileşme veya kötüleşmeye göre verilecek. Salgın artık eğilimine girerse kısıtlamalar genişletilebilecek. Buna göre; hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta risklerde kalkıyor. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. Akşam sokağa çıkma kısıtlaması ise sürecek.Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacaktır. Ülkemizin tamamında süren akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürecek. Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecektir. Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır. Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.” dedi.
Okulların, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda eğitim-öğretime açılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Restoran, lokanta, kafeterya gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında faaliyetini 07.00-19.00 arasında yüzde 50 kapasiteyle sürdürebilecek." İfadelerine yer verdi.




AYRINTILAR GELİYOR....

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti