Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Merz ile yaptığı görüşmede Gazze'deki gelişmelere dikkat çekti. Erdoğan, "İsrail, özellikle Gazze’yi bombalamaktadır. Bunları Almanya olarak sizler görmüyor musunuz?" ifadelerini kullandı. Gazze'deki sivil kayıplara vurgu yapan Erdoğan, Almanya'nın bu durumu takip etmesini istedi.
Almanya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin önemine değinen Erdoğan, 64 yıl önce imzalanan iş gücü anlaşmasının Türkiye'den Almanya'ya giden vatandaşların katkılarıyla güçlü bir temele sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin Almanya ile olan ticaret hacminin 50 milyar dolara ulaştığını, bunu 60 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.
Görüşmelerde, Avrupa'daki ırkçılık ve yabancı düşmanlığına karşı birlikte mücadele etme vurgusu yapıldı. Erdoğan, yurt dışında yaşayan Türklerin kültürlerini koruyarak entegrasyonlarını destekleyeceklerini belirtti. Suriye ve Ukrayna-Rusya Savaşı gibi bölgesel meseleler de gündeme geldi. Erdoğan, Almanya ile iş birliğinin Avrupa’nın güvenliği için vazgeçilmez olduğunu vurgulayarak, bu iş birliğinin gelecekte de devam edeceğini ifade etti.
Son olarak, Erdoğan, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması için çabalarını sürdüreceklerini ve bölgedeki kalıcı barışın sağlanması için iki devletli çözümün önemine dikkat çekti. Türkiye'nin Gazze'deki soykırımı uluslararası gündeme taşıma çabalarının da altını çizdi.