Cumhurbaşkanı Erdoğan Mersin'de

50 bin kişiye istihdam müjdesi

07 Haziran 2018 Perşembe, 16:56
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mersin'de
-

Mersin'de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde düzenlenen Mersin mitingindeki konuşmasında, Mersin, başı Toroslar kadar dik Mersin. Gönlü Akdeniz kadar engin Mersin. Bileği de yüreği kadar sağlam Mersin. Yörük Türkmeniyle, Arabıyla, Kürdüyle kardeşiliğin şehri Mersin. Tarımın turizmin ticaretin şehri Mersin."dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana-Mersin otoyolunu Taşucu'na kadar uzattıklarını ve yap-işlet-devret modeliyle ihalesine çıkıldığına değinerek, "Bay Muharrem, yap-işlet-devret modelini bilmiyor. Ama seçimden sonra öğrenecek. Vakti olacak. İnşallah oralardan seyahat etmesini istiyorum. 'Oralardan bir geç' diyorum. Ağustosta teklifler açılacak. Hemen ardından yapımına başlanacak. Bu yolun maliyeti, 1 katrilyon 700 trilyon olarak hesaplanıyor." ifadesini kullandı.

Mersin'in trafik yükünü rahatlatmak için Liman-Hal Köprülü Kavşağı'nın yan yollarını hizmete açtıklarına, uzunluğu 1 kilometreyi bulan köprünün de önümüzdeki ay Mersinlilerin hizmetinde olacağına vurgu yapan Erdoğan, Mersin'in şehir merkezindeki Akbelen Bulvarı'nda iki yeni köprülü kavşak inşa edeceklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Adana-Mersin demiryolunu yeniledik. Seyahat süresini eskiye göre yarı yarıya düşürdük. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında çalışmalarımız etap etap devam ediyor. Hattın Adana-Mersin ile Osmaniye-Adana arasındaki kesimini inşallah önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Bu hat daha sonra Şanlıurfa'ya, Mardin'e kadar uzanacak. Kayseri-Niğde-Mersin-Adana-Osmaniye demiryolu hattını modernize ediyoruz. Ayrıca Mersin-Silifke arasını da hızlı tren hattına bağlamayı planlıyoruz. Yenice Lojistik Merkezimizi kısmi olarak işletmeciliğe açtık. Türkiye lojistik sektörüne önemli katkı sağlayacak bu lojistik merkezin tamamı ağustos ayında işletmeye açılacak."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın altyapı inşaatının devam ettiğini, üst yapı inşası için de ihale hazırlık çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Havalimanını bölünmüş yolla otoyola bağlayacaklarını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

50 Bin Kiş İstihdam Edilecek

"Mersin'in liman şehri ve tarım şehri kimliğinin yanı sıra sanayi şehri kimliğini de güçlendiriyoruz. Mevcuttaki 3 organize sanayi bölgesine 6 yeni organize sanayi bölgesi daha ekliyoruz. Bu 6 yeni organize sanayi bölgesinde yaklaşık 50 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Mersin Endüstri Merkezi, Bilim Merkezi ve Sanayi Müzesi, iki adet tarım teknoparkı, tasarım ve inovasyon merkezi, model fabrikası gibi yatırımlarla Mersin'in gücüne güç katıyoruz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mersin'de

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”