Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ile yaptığı görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'nin enerji ihtiyacına dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Irak doğalgazından satın almayı isteriz. Çünkü Türkiye bir ileri teknoloji adımını atmaktadır. Bu ileri teknolojiye girerken doğalgaz ihtiyacımız da devamlı artış gösteriyor," dedi.
Erdoğan, Türkiye'nin enerji kaynakları arasında Rusya, İran ve Azerbaycan'ın bulunduğunu belirtti. Irak ile olan doğalgaz çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, Irak'ın doğalgazdan elde edilecek katkıyla Türkiye'nin enerji ihtiyacının karşılanabileceğini ifade etti.
Enerji İlişkileri ve Terörle Mücadele
Erdoğan, Türkiye'nin Irak ile enerji alanındaki ilişkilerinin önemli olduğunu ve Irak merkezi yönetimiyle de işbirliğine açık olduklarını söyledi. Ayrıca, Irak'taki terör sorununa da değinen Erdoğan, "Sadece hava harekatlarıyla bu sorunun üstesinden gelinemez. Kara harekatı yapılması gerektiğini düşünüyoruz," dedi. Türkiye'nin Irak'a insani yardımlar gönderdiğini ve burada 300 bin Iraklının Türkiye'nin kamplarında yaşadığını belirtti.
Musul'a yönelik olası bir kara harekatının gündeme gelip gelmediğine dair bir soru üzerine Erdoğan, bu konunun görüşülmediğini ancak DEAŞ ile mücadelede genel durumun masaya yatırıldığını ifade etti. Ayrıca, Yemen'deki hava harekatı hakkında yeni bir bilgi almadığını da sözlerine ekledi.
Kaynak: Mersin Haber + IHA