Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Erivan'daki Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'ne Katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu 8. Zirvesi'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Erivan'daki Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'ne Katıldı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu 8. Zirvesi'ne katıldı.

Avrupa Siyasi Topluluğu 8. Zirvesi, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da başladı. "Geleceği İnşa Etmek: Avrupa'da Birlik ve İstikrar" temalı zirve için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen Erivan'a gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Karen Demirchyan Spor ve Konser Kompleksi'nde Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan tarafından karşılandı.

Zirvenin amacı, demokratik dayanıklılığı güçlendirmek, bağlantısallığı artırmak ve ekonomi ile enerji güvenliğini pekiştirmek için daha yakın iş birliği ve koordinasyon sağlamak olarak belirlendi. Bu bağlamda, bölgedeki son gelişmeler ve küresel sorunlar ele alınacak.

Yılmaz'ın gerçekleştireceği resmi ziyaret, Türkiye'den Ermenistan'a 18 yıl aradan sonra bu seviyede yapılan ilk ziyaret olma özelliği taşıyor.

Yılmaz, ayrıca "Yeşil Dönüşüm Bağlamında Bağlantısallığın ve Ekonomik Güvenliğin Güçlendirilmesi" konulu Yuvarlak Masa Toplantısı'na katılacak. Erivan'daki temasları çerçevesinde Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, Romanya Cumhurbaşkanı Nicuşor Dan, Gürcistan Başbakanı Irakli Kobahidze ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile ikili görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.

43 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının davet edildiği zirvenin bir sonraki toplantısının Kasım ayında İrlanda'da yapılması planlanıyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin