Cumhuriyet Coşkusu Büyükşehir İle Tüm Mersin’i Sardı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yıl dönümü kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklere katıldı. Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim’i coşku dolu bir programla karşıladı. 28 Ekim’de farklı etkinliklerle başlayan kutlamaların heyecanı tüm kente yayıldı.

31 Ekim 2020 Cumartesi, 00:54
Cumhuriyet Coşkusu Büyükşehir İle Tüm Mersin’i Sardı
-

Başkan Vahap Seçer ilk olarak, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda gerçekleştirilen “Cumhuriyet Şöleni” tiyatro gösterisini Mersinliler’le birlikte izledi. Tiyatro gösteriminin ardından yine Büyükşehir Belediyesi tarafından Toroslar’da düzenlenen Hüseyin Kağıt konserine katılan Başkan Seçer, yurttaşlar ile birlikte Cumhuriyet Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadı.
Etkinliklere, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, CHP Mersin Milletvekili Avukat Alpay Antmen, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Sakuçoğlu, Toroslar Belediyesi Başkan Vekili Adnan Baş, CHP il ve ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve daire başkanları ile çok sayıda Mersinli katıldı.

Cumhuriyet’in ilanının 97. yıl dönümüne ithafen, 97 sanatçı Nutuk’tan bölümler okudu

“Cumhuriyet Şöleni” tiyatro gösterisi kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Bando Takımı, Kent Orkestrası, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Korosu, Halk Oyunları Topluluğu ile Mersin Devlet Opera ve Balesi ve Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları sahnede gösterilerini sergiledi.
Gösteride, Cumhuriyet’in ilanının 97. yıl dönümüne ithafen, 97 sanatçı tarafından Atatürk’ün ölümsüz eseri Nutuk’tan bölümler okundu. Murat Atak rejisörlüğünde, Anıl Aydın'ın orkestra şefliğinde ve Mehmet Yılmaz'ın müzik direktörlüğünde gerçekleştirilen şölen, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Gösteride Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger de soprano olarak yer aldı. Son olarak Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okuyan sanatçılar, gösteriyi İzmir Marşı ile sonlandırırken, izleyenler gösteriyi ayakta alkışladı.

“Cumhuriyet bir erdem rejimi”
Başkan Seçer, gösteri sonunda sahneye çıkarak sanatçılara çiçek hediye etti ve sanatçılar ile hep birlikte vatandaşları selamladı. Başkan Seçer, “Cumhuriyet; geleceğimiz, aydınlığımız, demokrasi, insan hakları, eşitlik; her şeyi barındırıyor. Cumhuriyet bir erdem rejimi. Her şeyi barındırdığı için, çok ağırlığı olduğu için, çok zenginliği olduğu için, bunu daha ileri götüreceğiz” dedi.

“Yolumuz uzun ama enerjimiz var, inancımız var”
Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Cumhuriyet’e çok daha büyük anlam yükleyeceklerini dile getiren Seçer, “Bir musibet bin nasihate bedeldir. Yaşadığımız bir musibet bize ders olmalı. Bundan sonra biz Cumhuriyetçiler, biz vatanseverler, biz demokrasiyi içselleştirenler, biz insan haklarına inananlar, biz modern bir ülkeye, çağdaş bir ülkeye, kalkınmış bir ülkeye, refah toplumuna inananlar, bundan sonraki süreçte yol haritamızı ona göre belirleyeceğiz. Değerli sanatçılarımıza çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir akşam yaşattılar bizlere. Yolumuz uzun ama enerjimiz var, inancımız var. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun” diye konuştu.

Seçer, Cumhuriyet Şöleni’nden sonra Hüseyin Kağıt konserine katıldı
Toroslar Cumhuriyet Meydanı’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Hüseyin Kağıt konserine katılan Seçer’i vatandaşlar alkışlar ile karşıladı. Hüseyin Kağıt, Başkan Seçer’i sahneye davet ederek, konserdeki vatandaşları da kareye alarak sahnede Seçer ile özçekim yaptı. Seçer sonrasında sanatçıya çiçek takdiminde bulundu.
Başkan Seçer, 97 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının çöken bir imparatorluğun küllerinden Cumhuriyet’i kurduğunu anımsatarak, “Dünyanın en güçlü milletlerinden, ülkelerinden biri olmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu görev başta gençlerimizin görevi. Çünkü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi gençlere armağan etti. Biz biriz, birliğiz. Bu vatanı seviyoruz. Al bayrağımızı seviyoruz. Atatürk’ümüzü seviyoruz. Bu ülkenin bütünlüğünden, birliğinden yanayız. Bu ülkede bütün yurttaşlarımızın, devletin bütün imkanlarından eşit şekilde faydalanmasından yanayız. Bize milletimizin yüklediği görev bu. İnşallah bütün dualarımız, bütün azimle çalışmalarımız gelecek günlerimizin bugünlerden çok daha iyi olması içindir. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

“Herkes sanatçı olamaz, bu Allah vergisidir”
Hüseyin Kağıt da Başkan Seçer’e sanata ve sanatçıya verdiği destekler için teşekkür etti. Seçer de “Herkes doktor olur, mühendis olur, belediye başkanı olur ama sanatçı olamaz, bu Allah vergisidir. Bu kabiliyettir. Bu başka bir şeydir. Sanatçılarımızın önünde saygı ile eğiliyoruz. Zor günler geçiriyorlar, saygı ile karşılıyoruz. Bizler de belediyeler olarak belediye başkanları olarak sanatçılarımıza gereken desteği vermeye çalışıyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar” diye konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, 28 Ekim akşamı Silifke’de de konser düzenledi. Göksu Parkı’nda pop müziğin sevilen isimlerinden Murat Dalkılıç sahne aldı. Konsere büyük ilgi gösteren Silifkeli yurttaşlar, Murat Dalkılıç’ın şarkılarıyla 29 Ekim coşkusuna ortak oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor