Daimi Onursal Başkan: “Burhanettin Kocamaz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Malezya’da düzenlenen ‘Kardeş Şehirler Turizm Kurultayı’na katıldı.

14 Eylül 2018 Cuma, 20:51
Daimi Onursal Başkan: “Burhanettin Kocamaz”
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Malezya’da düzenlenen ‘Kardeş Şehirler Turizm Kurultayı’na katıldı. Başkan Kocamaz, kurultayda “Kardeş Şehirler Birliği Daimi Onursal Başkanı” ilan edildi.
11-14 Eylül tarihleri arasında Melazya’da yapılan Kardeş Şehirler Turizm Kurultayı’nda, Dünya Kardeş Belediyeler Birliği’nin kurucu başkanı olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a, “Kardeş Şehirler Birliği Daimi Onursal Başkanı” unvanı verildi.
Malezya’nın Lankawi Adasında Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği forumu ile birlikte birliğin kuruluşu da resmiyet kazanmış oldu. Uluslararası medyanın yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda Birlik Başkanı iki yıllığına İsviçre Belediyeler Birliği Başkanı Thomas Peter Binder olurken, Birliğin Genel Sekreteri olarak ise tanınmış Türk Turizmci Hüseyin Baranel seçildi.
“Mersin'de turizmin sosyal yaşamda bağlayıcı bir güç olduğunu çok iyi biliyoruz”
Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği tarafından, dünyanın en büyük resmi turizm kuruluşlarının başında gelen Asya Pasifik Turizm Teşkilatı’nın Malezya’nın Langkawi şehrinde düzenlediği Uluslararası Turizm Zirvesinde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Kilikya antik kentinin tarihi merkezi olan Mersin, Akdeniz Havzası'nın doğu kesimindeki konumu ve Orta Doğu'nun yanı sıra Kuzey Afrika'ya yakınlığı nedeniyle, her zaman diğer şehirlerle, sınırdaş komşuları veyahut diğer bölgelerdeki ülkelerle ve hatta diğer kıtalarda bulunan komşu ilişkilerinin öneminin farkında olmuştur. Geleneksel olarak Mersin, onu yönetenler ve yurttaşları güçlü dostluk bağlarıyla kenetlenmiş olan şehirlerin, kendi başlarına üretebileceklerinden çok daha fazlasını yapabilecekleri inancını paylaşır. Böylece vatandaşlarına ve aynı zamanda ziyaretçilerine, aksi hali mümkün olabileceğinden çok daha fazlasını sunuyor. Mersin'de turizmin sosyal yaşamda bağlayıcı bir güç olduğunu, dostluk, işbirliği ve müşterek yardımın, ortakları daha güçlü ve daha esnek bir hale getirdiğini çok iyi biliyoruz” dedi.
“Kardeş şehirler arasındaki bağları kuvvetlendirmenin en önemli unsuru turizm ve seyahat”
Konuşmasında kardeş şehirler arasındaki bağları kuvvetlendirmenin en önemli unsurunun turizm ve seyahat olduğunu belirten Başkan Kocamaz, bu sebepten dolayı Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği'nin kuruluşunu başlattıklarını ifade ederek, “Biz ve ben buradan, dünyanın dört bir yanından seçilmiş belediye başkanlarına, şehirlerimizin seçilmiş veya atanmış liderlerine ve yöneticilerine, ortak bir değer ve tutum için, dostluğun ve paylaşılan sosyal bir yaşamın, her gün yaşam enerjisiyle dolu olan ortaklıklarla mümkün olabileceğini belirtmek istiyorum. Tarih bize, kardeş şehirler arasındaki anlaşmaları sadece imzalamanın ve kutlamanın, bize beklenileni vermeyeceğini göstermiştir. Hayata geçirilmesi, liderlerin ve yöneticilerin ve hatta vatandaşların karşılıklı ziyaretleri ve temaslarıyla ancak mümkündür. Dernek temsilcilerini, kulüpleri ve benzer sivil toplum kuruluşlarını kapsamadığı sürece bu anlaşmalar sadece kâğıt üzerinde kalacak ve tozlu raflarda yer bulacaktır. Bunu önlemek ve gerektiğinde değiştirmek için gayret göstereceğiz. İşte bu nedenle, 2015 yılında dünyanın dört bir yanından yaklaşık 100 belediye başkanı, Berlin'in eski belediye başkanı, Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi'nin başkanlığını ve başkan yardımcılığını yapmış olan ve şuan Bundesverband der Deutschen Tourismuswirtschaft e.V (Almanya Turizm Endüstrisi Federal Birliği, BTW) başkanı olan Klaus Wowereit'in önderliğinde, Dr. Michael Frenzel ve tanınmış Türk turizm uzmanı Hüseyin Baraner, dünyanın dört bir yanındaki kardeş şehirlerarasındaki ilişkilerin turizme olan etkisini tartışmak amacıyla davet edilmişti. Ben ve tüm dünyadaki meslektaşlarım, kardeş şehirlerarasındaki bağları kuvvetlendirmenin en önemli unsurunun turizm ve seyahat olduğu inancındayız. Bu sebepten dolayı Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği'nin kuruluşunu başlattık” şeklinde konuştu.
“Belediyelerin kalıcı barış için birçok insanın hayal edebileceğinden çok daha fazlasını sunabileceğine inanıyorum”
Dünyada terörizm ve bomba saldırıları da dâhil olmak üzere 2015'ten bu yana pek çok olumsuz gelişme yaşandığını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Fakat şimdi Pasifik Asya Seyahat Birliği PATA'nın Yıllık Seyahat Pazarı, Kardeş Şehirler Turizm Birliği'ni duyurarak, kardeş şehirler arasında turizm ve seyahat sayesinde temasların ileriye taşınacağı fikrimizi yayma imkânı sunuyor. Birliğimizin kurucu ve ilk başkanı, ayrıca şehirlerarası işbirliği hakkında engin tecrübelere sahip olan İsviçre Belediye Başkanları Birliği'nin de başkanı olan Mr. Thomas-Peter Binder'in destekleri azımsanamaz. Kendisi TCWTA'nın kuruluşundan sonra en az ilk 2 sene için bu görevi üstleneceğini taahhüt etmiştir ve eminim çok önemli katkıları olacaktır. Ben, TCWTA'nın ömür boyu onursal başkanı olarak, TCWTA'nın faaliyetlerini desteklemek için, güç ve zaman bulduğum sürece, en iyisini vermeye, çalışmalara, forumlara ve toplantılara katılmaya ve benzer olan tüm faaliyetlerde yanınızda olmayı taahhüt ederim. Ayrıca dünyanın dört bir yanından gelen tüm arkadaş ve meslektaşlarıma derneğimize katılmalarını rica edeceğim. Birlikte hareket etmenin, birlikte düşünmenin, birlikte çalışmanın ve son olarak birlikte karar vermenin daha da önemli olacağı inancındayım, çünkü belediyelerin kalıcı barış için birçok insanın hayal edebileceğinden çok daha fazlasını sunabileceğine inanıyorum. Dünya liderlerinin verdikleri bireysel kararlar değil, belediyelerin ve yerel politikacıların yaptıkları irili ufaklı faaliyetlerin toplamıdır aslında geleceği şekillendiren. En azından her zaman vatandaşlarımızı bir araya getirebilir, zor ve hatta şiddetli dönemlerde bile, kalıcı olan yakın dostluk ilişkileri kurmalarına yardımcı olabiliriz” diye belirtti.
“Hiçbir şehir, turizm olmadan ekonomik başarıya ve toplumsal refaha kavuşamaz”
Sorunlara çözüm bulmak ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için hep birlikte çalışmaları gerektiğini aktaran Başkan Kocamaz, “Hepimiz paylaşmamız gereken tek bir dünyada yaşıyoruz, çünkü başka bir dünya yok. En azından şu anda gidebileceğimiz. Bu dünyayı, birbirimize yardım ederek, sorunlarımızı dinleyerek ve bu sorunlara çözüm bulmaya yardımcı olarak, yaşamak için daha iyi bir yer haline getirmek için, hep birlikte çalışmalıyız. Seyahat etmenin ve turizmin insanları buluşturmak ve birlikte çalışmalarını sağlamak için çok önemli bir araç olduğunu unutmamalıyız. Karşılıklı sorumluluk ilkesi çerçevesinde hareket ederek çalışırsak, fikrimize daha fazla destekçi çekebilir ve bu yeni derneği büyük bir başarı haline getirebiliriz. Ve şunu unutmamalıyız ki, bu sadece bir özgecilik eylemi değil, aynı zamanda tüm şehirlerimizin ekonomik başarıya ulaşmasının bir yoludur. Hiçbir şehir, hiçbir yer turizm olmadan ekonomik başarıya ve toplumsal refaha kavuşamaz. Öyleyse bu durumdan fayda sağlayarak vatandaşlarımıza daha kolay, daha sağlıklı, daha rahat ve böylece uzun vadede daha barışçıl bir yaşam sunmak için turizmi ve seyahatleri kucaklayalım” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”