Mersin Büyükşehir’den Bereketli Muharrem İftarları

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Alevi vatandaşların matem tuttuğu ve Müslümanlar için en kutsal aylardan biri olan ve Muharrem Ayı’nın başlaması münasebetiyle iftar yemekleri veriyor.

14 Eylül 2018 Cuma, 20:52
Mersin Büyükşehir’den Bereketli Muharrem İftarları
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Alevi vatandaşların matem tuttuğu ve Müslümanlar için en kutsal aylardan biri olan ve Muharrem Ayı’nın başlaması münasebetiyle iftar yemekleri veriyor.
Büyükşehir Belediyesi, Müslüman âleminde derin yaralar açan, Hz. Muhammed'in torunu, Hz. Ali'nin oğlu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da katledildiği, pek çok şeyin yasak ve haram olduğu Muharrem Ayında her yıl Alevi yurttaşlar için iftar sofraları kurarak, canları bir araya getirdi.
Muharrem ayı dolayısıyla dört yıldır Alevi Kültür Dernekleri Tarsus Şubesi ve Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şubesi’nde iftar yemeği vererek Alevi canları aynı sofrada buluşturan Büyükşehir Belediyesi, 12 gün boyunca iftar vermeye devam edecek.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesinde pişirilen iftar yemekleri, Alevi inancına mensup vatandaşların talepleri doğrultusunda et, tavuk, soğan ve sarımsak kullanılmadan hazırlanıyor. Muharrem ayının 12’nci gününe kadar devam edecek olan iftar programları ile Alevi vatandaşları unutmayarak, kardeşlik kültürünü pekiştiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’de yaşayan Alevi vatandaşların da takdirini kazanıyor.
22 Eylül tarihine kadar her gün yaklaşık 600 kişiye verilecek olan iftar yemeklerinde 3 çeşit yemeğin yanı sıra tatlı ikramı da yapılıyor.
“Burhanettin Başkan’a onurlu davranışından dolayı teşekkür ederim”
Muharrem ayının kendileri için önemine değinen ve kendilerini matem günlerinde yalnız bırakmayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini ileten vatandaş Gülizar Gül, “Muharrem orucu denince aklımıza İmam Hüseyin gelir. İmam Hüseyin’in yetmiş iki yareni ile Kerbalada şehit oluşu dolayısıyla acı, hüzün ve keder aklımıza geliyor. Orucumuzun amacı sadece aç kalmak değil, İmam Hüseyin’in yaşadığı acıları yüreğimizde hissetmek. Su içmememizin sebebi de İmam Hüseyin ve yarenlerinin gün boyu kızgın güneşin altında susuz kalmasıdır. İmam Hüseyin İslam’ın ayakta kalması için verdiği mücadele, zillet ile onurun, karanlık ile aydınlığın, zalim ile mazlumun karşı karşıya kaldığı bir durumdu. İmam Hüseyin İslam’ın ayakta kalması için kendini feda etti. Burhanettin başkanımıza da biz verdiği destekten dolayı ve bu onurlu davranışından dolayı teşekkür ederim. Biz kardeş olarak bu bayrağın altında, aynı toprak üzerinde yaşıyoruz. Biz kardeşiz. Ayrım yapmayıp, kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde bu acı günümüzde yanımızda olduğu için Burhanettin başkanımıza saygılar sunuyoruz, teşekkür ediyoruz. Onurlu davranışının önünde eğiliyoruz” şeklinde konuştu.
Muharrem ayı denilince Kerbela olayını, İmam Hüseyin’in şehit edilişini hatırladıklarını ve yas tuttuklarını belirten Hüseyin Güler, “Bu ayda gözümüzden yaş kurumaz. Yas tutarız. Ben Burhanettin Başkan’ın bize olan desteklerini inanın yeni öğrendim. Kendisine çok teşekkür ederiz. O gerçek bir görev yapıyor. Ayrım yapmıyor. Ayrımcılık yapmayana bizim saygımız sonsuz” ifadelerini kullandı.
Dede İmam Hüseyin Kılavuz’un yemek duasının ardından vatandaşlar oruçlarını açtı. Açılan oruçların ardından canlar cem oldu, ibadetlerini yerine getirdi.
Mersin Büyükşehir’den Bereketli Muharrem İftarları
Mersin Büyükşehir’den Bereketli Muharrem İftarları
Mersin Büyükşehir’den Bereketli Muharrem İftarları

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti