Toplantı, Denizli OSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, Denizli OSB ve Denizli OSB Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, Başkan Vekili Selim Yaymanoğlu, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Denizli OSB Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz, PAÜ Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Aksel, GEKA Genel Sekreteri Ümit Gülyağı, GEKA Sanayi Politikaları Birim Başkanı Dr. Barış Kıyak, DEGİAD Başkanı Kemal Sözkesen ve Ege Bölgesi’ndeki Teknopark yöneticileri ile sanayiciler katıldı.
Yüksek Katma Değerli Üretim Vurgusu
Toplantının açılışını yapan Derya Baltalı, yapay zeka, büyük veri, siber güvenlik ve finansal teknolojilerin önemine dikkat çekerek, Denizli OSB Teknopark olarak bu dönüşümde aktif bir rol almak istediklerini belirtti. Baltalı, "Denizli'nin üretim gücünü yüksek teknoloji ile buluşturmayı, düşük katma değerli üretimden yüksek katma değerli üretime geçişin öncüsü olmayı hedefliyoruz" dedi.
Teknopark Projesinin Detayları
Denizli OSB Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz, devam eden teknopark projesinin sadece fiziksel bir yapı olmadığını, aynı zamanda üniversite-sanayi iş birliğinin hayata geçirileceği bir inovasyon merkezi olacağını ifade etti. Öz, Teknopark'ın firmalara yüksek katma değerli üretim ve teknoloji geliştirme imkanı sunmayı amaçladığını vurguladı. Ayrıca, bölgede girişimciler için güçlü bir ekosistem oluşturacaklarını ve yenilikçi fikirlerin ticarileşmesine katkı sağlayacaklarını belirtti.
Toplantıda, GEKA Sanayi Politikaları Birim Başkanı Dr. Barış Kıyak, Güney Ege Bilişim Sektörü (TR32) Mevcut Durum Raporu’nun sonuçlarını paylaşarak, Ege Bölgesi teknoloji geliştirme bölgeleri ekosisteminin sanayi ile entegrasyonuna yönelik çözüm önerilerini sundu.
Program, Platformun Yönetiminde yer alan isimlerin Kurul Toplantısını gerçekleştirmesi ile sona erdi.
