Deprem Tatbikatı! TAMP-Mersin Deprem Saha Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

İl Afet Müdahale Planı (TAMP-Mersin) kapsamında, Mersin Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinasyonunda hazırlanan deprem saha tatbikatı, Vali Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirildi.

14 Mart 2020 Cumartesi, 11:17
G: 14.03.2020 - 12:32
Deprem Tatbikatı! TAMP-Mersin Deprem Saha Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı
-

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyelerinin katılımıyla Mezitli Eski Hal Alanında düzenlenen tatbikat çerçevesinde Mersin Afet Müdahale Planı kapsamında görevli olan hizmet grubu ekipleri, enkazda arama kurtarma, altyapı ve enerji hasarlarına müdahale, geçici barınma merkezi oluşturulması senaryolarını gerçekleştirdiler.
26 kurumdan 265 personel ve 43 aracın katıldığı tatbikat senaryosuna göre saat 14.00'da merkez üssü Akdeniz'in Mersin açıkları olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 18 saniye süren depremin hemen ardından, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu 7/24 esasına göre faaliyete geçirilerek, TAMP-Mersin Müdahale Planı devreye alındı ve tüm hizmet kurumları teyakkuza geçirildi.
Tatbikat kapsamında yıkımın meydana geldiği bölgede depremin yol açtığı hasarı tespit etmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü drone araçları ile keşif yapıldı. Sağlık müdürlüğü ve kolluk güçleri meydana gelen yıkımlar sonrası, yaralılara zarar gelmemesi, can ve mal güvenliğinin sağlanabilmesi için enkazlarda tedbirler alarak, arama kurtarma ekiplerinin çalışabilmesi için uygun ortam hazırladı.
Mersin AFAD, Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, UMKE, AKUT, Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekibi ile MESKİ ve Toroslar EDAŞ ekipleri yıkımların olduğu adreslere yönlendirildiği tatbikatta, olay yerine gelen ambulanslar tarafından depremde yaralananlar hastanelere götürüldü.
Gaz ölçümü, fiziki arama, ses dinleme ve görüntülü arama cihazlarıyla arama yapan ekipler, enkaz altında tespit edilen yaralıların kurtarılması için çalışma başlattı. Deprem sonrası bir enkazda çıkan yangına ise Afet Koordinasyon Merkezinin sevk ettiği Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti.
Yaklaşık 50 dakika süren tatbikatın ardından Vali Su, tatbikat alanında kurulan geçici barınma merkezlerini ziyaret ederek, senaryo gereği burada barınan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Tatbikatın ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan Vali Ali İhsan Su, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde Mersin’de İl Afet Müdahale planı oluşturulduğunu hatırlatarak, bu plan doğrultusunda her yıl belli konularda tatbikatlar gerçekleştirildiğini ifade etti.
Vali Su: “Bütün Ekiplerimiz Afetlere Müdahale İçin Hazır Vaziyette”
Yapılan deprem tatbikatı ile görev olan hizmet gruplarının performanslarını izlediklerini kaydeden Vali Su, “Afet öncesi, afet sırası ve afet sonrası hizmet gruplarımız neler yapacak bunları görmüş olduk. Koordinasyonu en güzel şekilde nasıl yapabiliriz bunların burada bir tatbikatını gerçekleştirmiş olduk. Başarılı bir koordinasyonla tüm hizmet gruplarımız görevlerini en güzel şekilde yerine getirdi. Afetlerin olması durumunda bütün ekiplerimiz müdahale için hazır bir vaziyettedir. Tatbikatı gerçekleştiren tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Vali Su, Mersin E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nu Ziyaret Etti
Vali Ali İhsan Su deprem tatbikatının ardından Mersin E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nu ziyaret ederek, kurumunun dış güvenliği, mahkum ve tutukluların yaşam koşulları ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Necdet Yalçın Şen hazır bulunduğu ziyarette Vali Su, açık ceza infaz kurumunda kalan mahkumlarla bir süre sohbet etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti