Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana'da yaptığı son mitingde Bayırbucak Türkmenleri’ne gönderilen MİT TIR'ları üzerinden AK Parti hükümetinin 'Türkmen hassasiyeti'ni eleştirerek dikkat çekti. Bahçeli, "Hodri meydan, Meclis'ten sınır ötesi hareketi için daha fazla yetki verelim, Irak ve Suriye’deki Türkmenler’i zulümlerden ebediyen kurtaralım, soydaşlarımızı huzura kavuşturalım" ifadelerini kullandı.
Adana'da Güçlü Mesajlar
Bahçeli, 54. mitingini Adana'da yaparak, "Zalimler karşımızda, işbirlikçiler önümüzde, ihanet kapımızda. Birlikte yürürsek alayını devireceğiz, yürürsek bunların kökünü kurutacağız" dedi. Ayrıca, "Diyorlar ya onlar konuşur, AK Parti yaparmış. Doğru, biz konuştuk, AK Parti yaptı" diyerek eleştirilerini sürdürdü.
Bahçeli, hükümetin MİT TIR’larıyla ilgili sürekli farklı açıklamalar yaptığını belirterek, TIR'daki malzemelerin Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım amacıyla gönderildiğini hatırlattı. Ancak bu yardım kararının TBMM'den geçmediğini vurguladı. "Silahı alacak olanların kullanma yetisi ve eğitimleri var mıdır? Bu silahları alanlar yarın hasım hale gelirse bize yöneltmeyeceklerinin garantisi var mıdır?" diyerek, eleştirilerini daha da derinleştirdi.
Hükümete Sert Eleştiriler
Bahçeli, Türkmenler’in kanının oluk oluk aktığını ifade ederken, "Bizim milliyetçiliğimizi diline dolayan BOP Eşbaşkanı Erdoğan için Kerkük, Gazze kadar değerli oldu mu?" sorusunu yöneltti. Ayrıca, hükümetin Bayırbucak Türkmenleri konusundaki hassasiyetini samimi bulmadığını belirterek, Meclis'ten verilen yetkilerin neden kullanılmadığını sorguladı.
Genel Başkan Bahçeli, konuşmasını, "Madem ki Erdoğan ve Davutoğlu, Türkmenleri bu derece düşünüyorlardı, o halde neden 2003 yılında Kerkük ve Musul’daki nüfus ve tapu kayıtları yakıldığında kayıtsız kaldılar?" diyerek tamamladı. Bahçeli, Türkmenlerin tarihi ve kültürel bir cevher olduğunu vurgulayarak, bu konudaki hassasiyetinin devam edeceğini belirtti.