Didim'de Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Etkinlikleri Düzenlendi

Didim Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Bu etkinlikler, kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. İlk olarak düzenlenen panelde, uzmanlar kadına şiddetle mücadele yollarını ele aldı.

Didim'de Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Etkinlikleri Düzenlendi

Didim Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla birçok etkinlik gerçekleştirdi. Bu etkinliklerin ilki, DİGEM Sanat Akademisi’nde "Uzmanlar Anlatıyor: Şiddete Karşı Mücadelede Yol Haritamız - Eşitlik için, Adalet için, Kadınlar için" başlıklı panel oldu. Panelde, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay’ın yanı sıra kadın belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kadın katılımcı da yer aldı.

Başkan Hatice Gençay, kadına yönelik şiddetin toplumsal bir yara olduğunu belirtti. Kadınların, şehir yönetiminde daha fazla yer alması ve eşitlik mücadelesinin güçlenmesi gerektiğini vurguladı. Geçmiş yıllarda kadın cinayetlerindeki artışa dikkat çeken Gençay, bu durumun toplumsal duyarlılığın artırılmasını zorunlu kıldığını ifade etti. Ayrıca, Didim’in Avrupa yerel yönetimleriyle kurduğu iş birliğinin de kadınların toplumsal hayatta daha fazla yer almasına katkı sağladığını belirtti.

Panelin ardından, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konular alanında uzman konuşmacılar tarafından ele alındı. Didim Belediyesi, etkinliklerin sonunda katılımcılara plaket takdim ederek, bu konudaki hassasiyetini bir kez daha ortaya koydu. Aynı gün akşam saatlerinde, Didim Belediyesi Gençlik Merkezi'nde düzenlenen konserle dayanışma ve toplumsal birliktelik mesajı verildi. Kuşadası Dünya Medeniyetler Korosu’ndan oluşan sanatçılar, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin