Diş Hekimliği Dijital Dünyaya Ayak Uyduruyor!

Dijital diş hekimliği, son derece hızlı bir şekilde hayatımıza girmekte! Hastaya konfor ve zaman kazancı sağlayan; son dönem diş hekimliği yöntemleri..

22 Mayıs 2019 Çarşamba, 09:24
Diş Hekimliği Dijital Dünyaya Ayak Uyduruyor!
-

Dijital diş hekimliği, son derece hızlı bir şekilde hayatımıza girmekte! Hastaya konfor ve zaman kazancı sağlayan; son dönem diş hekimliği yöntemlerini anlatan İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hastanesi Protetik Diş Tedavisi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Burcu Diker, açıkladı!
Protetik diş tedavisi alanında geliştirilen ağız içi tarayıcılarla; diş hekimliğinde ölçü alma, model oluşturma gibi birçok aşamaya gerek kalmıyor! Böylelikle; yapılan restorasyonların hassasiyeti artıyor, hastaya konfor ve zaman kazancı sağlanıyor!
Teknolojik Gelişmeler Tedaviyi Kolaylaştırıyor
Ağız içerisinden görüntü alabilen hassas kameralar ile restorasyon yapılacak dişin ölçüsü alınıp bilgisayara aktarılabiliyor. Ölçü maddesinin ağızda sertleşme süresi boyunca beklenmemesi; özellikle bulantı refleksi olan ve ölçü kaşığının ağzına yerleştirilmesinden rahatsız olan hastaların tedavisini kolaylaştırıyor.
Gülüş Tasarımı ve İmplant Hastalarına Rahatlık!
Dijital diş hekimliği, sadece ağız içi taramayla kısıtlı değil. Bu teknolojik imkanlar, dijital planlamada da diş hekimi ve hastaya kolaylıklar sağlıyor. Dijital planlama özellikle gülüş tasarımı ve implant pozisyonlarının belirlenmesinde, bu tedavi planlamasına uygun hastalarda sıklıkla kullanılmaktadır. Girişimsel bir işlem öncesinde hastanın yüz fotoğrafları ve ağız içi tarama kaydı, bilgisayardaki özel programlara aktarılarak hastanın tedavi sonrası diş şekli ve yüzüyle birlikte görünümü elde edilmektedir. Bu durum, hastanın olası sonuçla ilgili fikir sahibi olması açısından büyük önem taşımaktadır. Dijital diş hekimliği, estetik tedavide çoğunlukla porselen lamina uygulamalarında kullanılıyor. Çeşitli nedenlere bağlı; diş renklenmelerinde, ön bölgedeki dişler arası aralıkların kapatılmasında, diş boylarının kısa olduğu durumlarda ve hafif çapraşıklıklarda porselen laminalar bir tedavi seçeneği olabilir. Diş yüzeylerinin az miktarda aşındırılması avantajı ile estetik ve sağlıklı bir sonuca ulaşılabilir.
Dijital Diş Hekimliğinin Kullanıldığı Tedavi Seçenekleri Artıyor!
Günlük yaşantımızda teknoloji ve dijitalleşme bu kadar yoğunken, diş hekimliğinde de hızla gelişen teknolojiyle farklı tedavi seçenekleri, klinik uygulamalara girecektir. Tek diş restorasyonların bilgisayar destekli tasarımı ve üretimiyle başlayan bu serüvende, tam dişsiz hastaların da tedavisinin belirli aşamalarının daha hassas ve daha hızlı yapımı amaçlanmaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti