Diyarbakır'da Dicle Elektrik'in Ana Sponsorluğunda Eğitim ve Bilim Sempozyumu Gerçekleştirildi

Diyarbakır'da gerçekleştirilen 4. Uluslararası Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu, Dicle Elektrik'in ana sponsorluğunda başarıyla tamamlandı. Sempozyumda 91 bildiri sunumu ve 237 seminer yapıldı. Ayrıca, lisansüstü öğrencilerin mimarlık sergisi de katılımcılarla buluştu.

Diyarbakır'da Dicle Elektrik'in Ana Sponsorluğunda Eğitim ve Bilim Sempozyumu Gerçekleştirildi
Diyarbakır'da gerçekleştirilen 4. Uluslararası Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu, Dicle Elektrik'in ana sponsorluğunda başarıyla tamamlandı. Sempozyumda 91 bildiri sunumu ve 237 seminer yapıldı. Ayrıca, lisansüstü öğrencilerin mimarlık sergisi de katılımcılarla buluştu.

Dicle Elektrik, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde altı ilde elektrik dağıtım hizmeti sunarak, kayıpsız ve kesintisiz enerji hedefiyle birlikte eğitim ve bilim alanındaki projelere destek vermeye devam ediyor. Şirket, Dicle Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu'na ana sponsor olarak katkıda bulundu. Bu sempozyum, bilim ve akademik gelişim açısından önemli bir platform oluşturdu.

Akademik Üretim ve Destek

Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, genç araştırmacıların heyecanının bu organizasyona destek vermekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tüzün, enerji sektörünün dijitalleşme, veri analitiği ve çevresel sürdürülebilirlik gibi alanlarla birlikte geliştiğine dikkat çekerek, akademik bilgiye ve bilimsel yöntemlere her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Üniversite-Sanayi İş Birliği

Nedim Tüzün, Dicle Üniversitesi ile eğitim ve istihdam konularında yürütülen iş birliklerinin temel amacının gençlerin teorik bilgilerini sahada pekiştirmeleri olduğunu belirtti. Ayrıca, üniversite öğrencilerine mesleki eğitim uygulamaları çerçevesinde staj imkanı sunulduğunu ifade etti. Tüzün, bölgenin ihtiyaçlarını doğru analiz etmenin ve sahadaki problemleri bilimsel verilerle değerlendirmenin önemine vurgu yaptı.

Tez Ödülleri ve Katkılar

Sempozyumda, 7 dalda 2025 lisansüstü tez ödülleri sahiplerini buldu. Dicle Elektrik Teknoloji Servis Destek Yöneticisi Hüsnügül Tekin, "Dağıtım şebekelerinde kısmi deşarj analizi" adlı tezi ile "Bilimsel ve teknolojik gelişmeye katkı" dalında ödül aldı. Ödül, Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün tarafından takdim edildi. Toplamda 91 bildiri sunumu ve 237 seminerin yapıldığı sempozyumda, lisansüstü öğrencilerin mimarlık sergisi de ziyaretçilerle buluştu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin