Diyarbakır'da Gazetecilerle Bir Araya Gelen CHP'li Tanrıkulu, Seçim Güvenliği Üzerine Değerlendirmelerde Bulundu

Diyarbakır'da gazetecilerle bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, seçim güvenliği ve HDP'nin baraj sorunu olmadığına dair açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır'da Gazetecilerle Bir Araya Gelen CHP'li Tanrıkulu, Seçim Güvenliği Üzerine Değerlendirmelerde Bulundu

Diyarbakır'da gazetecilerle bir toplantı gerçekleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, seçim güvenliği ve dürüstlüğünün tehlike altında olduğunu vurguladı. Hükümetten 78 milyon vatandaşa güvence vermesini isteyen Tanrıkulu, HDP'nin barajı aştığını iddia etti. Tanrıkulu, son seçim sürecinin zor olduğunu ve bu zor dönemin ana sebebinin seçim güvenliği ile ilgili kaygılar olduğunu ifade etti.

AK Parti'nin iktidara gelmesinin ardından seçim güvenliği ve dürüstlüğünün tartışma konusu haline geldiğini belirten Tanrıkulu, seçmenlerin kendilerine sık sık "Sandıkları koruyacak mısınız?" sorusunu yönelttiğini aktardı. Bu dönemde seçimin güvenliği konusunda çok fazla endişe olduğunu söyleyen Tanrıkulu, tüm oyların kutsal olduğunu ve her siyasi görüşe saygı gösterilmesi gerektiğini hatırlattı. Bu bağlamda, hükümet yetkililerine 78 milyon vatandaşa güvence vermelerini önerdi.

Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun Diyarbakır'daki mitinglerine atıfta bulunarak, bu etkinliklerin tarihinin en kötü mitingleri arasında yer aldığını savundu. Mitinglerde bazı AK Partili vatandaşların duygusal anlar yaşadığını iddia eden Tanrıkulu, bunun sebebinin hükümetin geldiği nokta olduğunu öne sürdü.

Parlamento Üzerine Değerlendirmeler

CHP'nin son dört yılda Kürt meselesi ile ilgili önemli çalışmalar yaptığına değinen Tanrıkulu, bu konunun demokrasi, özgürlük ve adaletle çözülmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'deki Kürt meselesinin çözümü için silahsızlanma ve içerik konularında CHP olarak önemli adımlar attıklarını belirten Tanrıkulu, parlamentonun bu süreçte daha fazla çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Ancak, son yıllarda hükümetin bu konuda yetersiz kaldığını ve adım atmadığını söyledi.

HDP'nin baraj sorununun olmadığını savunan Tanrıkulu, elindeki verilere dayanarak HDP'nin barajı aştığını yineledi.

Mehmet Pişkin

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin