Düzce'de 6 Yaşındaki Mehmed Selim Biçer, Piyano Performansı ile Konuralp Antik Tiyatrosu'nda Tarihi Mekânda Şov Yaptı

Düzce'de yaşayan 6 yaşındaki Mehmed Selim Biçer, piyano eğitiminde gösterdiği başarıyı Konuralp Antik Tiyatrosu'nda sergileyerek büyük bir performansa imza attı. Minik piyanist, tarihi alanda piyano çalarak yeteneğini gözler önüne serdi.

Düzce'de 6 Yaşındaki Mehmed Selim Biçer, Piyano Performansı ile Konuralp Antik Tiyatrosu'nda Tarihi Mekânda Şov Yaptı
Düzce'de yaşayan 6 yaşındaki Mehmed Selim Biçer, piyano eğitiminde gösterdiği başarıyı Konuralp Antik Tiyatrosu'nda sergileyerek büyük bir performansa imza attı. Minik piyanist, tarihi alanda piyano çalarak yeteneğini gözler önüne serdi.
Google News'te Abone Ol

Konuralp Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, tarihi taş duvarların arasında yankılanan piyano ezgileri, müziğin tarihle buluşmasına sahne oldu. Düzce Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen özel etkinlikte, Mehmed Selim Biçer Türk Marşı, Nazende Sevgilim, Tuna Dalgaları, Passacaglia ve Field gibi eserleri başarıyla icra etti. Küçük yaşına rağmen eserler üzerindeki hâkimiyeti gözlerden kaçmadı.

Bir Yılda Üç Uluslararası Başarı

Uzun Mustafa İlkokulu 1. sınıf öğrencisi olan Mehmed Selim, ailesinin desteğiyle 1 yıldır Müzik Öğretmeni Onur Koçak ile birlikte düzenli çalışmalar yapıyor. Bu süreçte gösterdiği azim ve disiplin sayesinde önemli bir gelişim kaydetti. Henüz piyano çalmaya başlamasının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, üç uluslararası yarışmada başarı elde etti.

Polonya'nın Gdansk kentinde düzenlenen "Classical Music Stars" yarışmasında kendi yaş grubunda birinci olan Biçer, daha sonra 110 yarışmacının katıldığı "Beethoven International Music Competition"da 6-8 yaş kategorisinde "Gold Prize" kazandı. Yine Polonya'da gerçekleşen "Bach International Music Competition"da ise 98 yarışmacı arasından finale kalarak kendi yaş grubunda birinci olmayı başardı.

Ludovico Einaudi'ye Özeniyor

Başarılı performansı sonrası duygularını paylaşan Mehmed Selim, "6 yaşındayım, birinci sınıfa gidiyorum ve bir yıldır piyano çalıyorum. Bazen zorlandığım oluyor ama çalışmayı seviyorum. Ludovico Einaudi, Mozart ve Beethoven’ı beğeniyorum. Ludovico gibi olmak istiyorum. En çok ‘Nazende Sevgilim’i çalmayı seviyorum," dedi.

Doğru Eğitim ve Disiplinin Önemi

Müzik Öğretmeni Onur Koçak, Mehmed Selim ile Düzce'de yollarının kesiştiğini belirterek, "Yaklaşık bir yıldır birlikte çalışıyoruz. İstikrarlı çalışmalarımız sayesinde çok güzel sonuçlar aldık. Mehmed Selim çok yetenekli bir öğrenci. Doğru eğitim ve velilerin bilinçli desteğiyle başarı artıyor. Bu yaş grubundaki çocuklara sadece ders vermek yeterli olmaz, sürekli takip ve yönlendirme gereklidir," ifadelerini kullandı. Ayrıca, Polonya'daki yarışmalara çevrim içi katıldıklarını ve gönderilen videolarla başarılı sonuçlar elde ettiklerini ekledi. Onur Koçak, Mehmed Selim’in gelecekte müziği seçip seçmeyeceğine bakılmaksızın kazandığı disiplin ve çalışma alışkanlığının onu her alanda başarılı kılacağına inandığını vurguladı. Düzce Belediyesi'ne de bu tarihi mekânda piyano çalma fırsatı sunduğu için teşekkür etti. Tarih ile sanatı bir araya getirmenin, bu tür etkinliklerin önemini artırdığını belirtti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin