Düzce Çalışan Gazeteciler Cemiyeti, 24 Temmuz 1908'de Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümünü kutlamak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Düzce Valisi Mehmet Makas, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, cemiyet üyeleri ve gazeteciler katıldı. Kutlama programı, sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na yapılan çelenk sunumu ile başladı. Ardından katılımcılar 23 Nisan Parkı'ndaki cemiyet merkezinde bir araya geldi.
Günün anlam ve önemini vurgulayan etkinlikte, Düzce Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Armutcu, gazetecilerin toplum üzerindeki rolüne dikkat çekti. Armutcu, "Bizler, haberleriyle insanları doğru bilgilendiren ve şehrini düşünen bir meslek grubuyuz. Bu noktada aldığımız destekler bizim için büyük önem taşıyor." dedi. Ayrıca, şehrin gelişimine katkıda bulunacak her türlü desteğin kıymetli olduğunu ifade etti.
Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, gazetecilerin kentin tanıtımında üstlendiği önemli misyonu vurgulayarak, Düzce'nin doğal güzellikleriyle tarihi ve turizm potansiyelinin tanıtılmasında basının rolünün büyük olduğunu belirtti. Özlü, bu etkinliğin Düzce'nin tanıtımı için hayırlı olmasını diledi.
Vali Mehmet Makas ise gazetecilerin kamu yönetiminin en önemli paydaşları arasında yer aldığını ifade ederek, Düzce'nin gelişimine katkıda bulunan tüm gazetecilere teşekkür etti. Makas, "Basın, şehrimizin imajını yükseltmekte büyük bir rol oynamaktadır. Sizler bizim için çok değerlisiniz." diyerek, gazetecilere desteklerine devam etmeleri çağrısında bulundu.
Etkinlik sonunda Vali Makas, Belediye Başkanı Özlü ve gazeteciler birlikte Basın Bayramı pastasını kesti. Program, günün anısına çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla sona erdi.