Düzce Belediyesi tarafından sunulan BELMEK kursları, katılımcıların el becerilerini geliştirmelerine olanak tanırken, kadınların yoğun ilgisiyle dikkat çekiyor. Aşçılık eğitimleri, mutfak becerilerini artırmak isteyen kadınların yeni tarifler öğrenmesine yardımcı olurken, profesyonel mutfak teknikleri ve sunum detayları gibi konuları da uygulamalı olarak işlemekte. Bu sayede, katılımcılar sadece yemek yapmayı öğrenmekle kalmıyor, aynı zamanda farklı mutfak kültürlerini de tanıma fırsatı buluyor.
Kurslar, katılımcıların hem mesleki gelişimlerine hem de günlük yaşamda kullanabilecekleri yeni beceriler kazanmalarına katkıda bulunuyor. Bu süreçte, birlikte üretmenin ve paylaşmanın keyfini yaşayan kursiyerler, yeni tarifler öğrenirken sosyal bağlarını da güçlendiriyorlar.
Kursların Eğlenceli İçeriği
Mutfak Sanatları Merkezi'nde görev yapan eğitmen Şef Ceren Bıçak, aşçılık kurslarının içeriği hakkında bilgi vererek, "Derslerimiz oldukça eğlenceli ve öğretici geçiyor. Katılımcılarımız, burada tatlılardan tuzlulara, yemeklerden alakart ürünlere kadar birçok alanda kendilerini geliştirmekte. Ayrıca, tabaklama, sos hazırlama ve sunum ile ilgili detayları da aktarıyoruz. Kursumuz 2-3 hafta önce başladı ve katılımcılarımızın ilerlemesi gayet güzel. Herkesin buradan dolu dolu bilgilerle ayrılacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
Şef Bıçak, kursiyerlerden gelen geri dönüşlerin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Bazı kursiyerlerimiz, daha önce hiç denemedikleri veya önyargılı yaklaştıkları yemekleri burada yapıp beğeniyorlar. Bu deneyim sonrasında, evlerinde bu tarifleri uygulamaya başlıyorlar. Hatta burada öğrendikleri lezzetleri tatmak için tesislerimize gelen katılımcılarımız da mevcut" dedi.
Kadınların Gelişimine Katkı
Bıçak, kursların kadınların kendilerini geliştirmelerine önemli katkılar sağladığını vurgulayarak, "Bu kurslar sayesinde kadınlarımız yeni bilgiler öğreniyor ve ailelerine farklı yemekler hazırlıyor. Hiç çekinmeden, 'Acaba yapabilir miyim?' diye düşünmeden herkesi kurslarımıza davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Kursiyerlerden Gökşen Öztürk, kursun kendilerine birçok yönden katkı sağladığını belirterek, "Bugün yaprak ciğer yaptık. Hepimiz biraz önyargılıydık ama tatmayı denedikten sonra hepsi çok beğendi. Kursa katılma amacımız hem öğrenmek hem de öğrendiklerimizi başkalarına sunabilmekti. Burada hem yeni bilgiler öğreniyor hem de güzel dostluklar kuruyoruz. Tatlılar, tuzlular ve yemeklerle ilgili birçok şey öğreniyoruz. Kurslar hem eğitici hem öğretici hem de çok eğlenceli" dedi.
Aysun Baba ise boş zamanlarını değerlendirmek ve yeni bilgiler kazanmak için kursa katıldığını belirterek, "Burada hem öğreniyoruz hem de keyifli vakit geçiriyoruz. Doğrama tekniklerinden yemek ve tatlı yapımına kadar günlük hayatımızda işimize yarayacak birçok bilgi ediniyoruz. Kurslarımız çok güzel geçiyor. Katılmayı düşünen ve tereddüt eden herkes mutlaka gelsin" ifadelerini kullandı.