Elazığ Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi, 9 yılda 15 bin 368 hayvanı tedavi etti.

Elazığ Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi, 2017 yılından bu yana toplam 15 bin 368 hayvanın tedavisini gerçekleştirdi. Ayrıca, 2 bin 567 kedi ve köpeği sahiplendirdi.

Elazığ Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi, 9 yılda 15 bin 368 hayvanı tedavi etti.
Elazığ Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi, 2017 yılından bu yana toplam 15 bin 368 hayvanın tedavisini gerçekleştirdi. Ayrıca, 2 bin 567 kedi ve köpeği sahiplendirdi.

Elazığ'da 30 dönüm alan üzerine inşa edilen Hayvan Bakımevi Rehabilitasyon Merkezi, modern tesisleriyle dikkat çekiyor. 2017 yılında açılan merkez, 9 yılda 15 bin 368 hayvanın tedavisini yaparken, 2 bin 567 kedi ve köpeği de yeni yuvalarına kavuşturdu. Müşahede, poliklinik, ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri ile donatılan bu tesis, sokak hayvanlarının sağlıklı bir şekilde tedavi olmasına olanak tanıyor. Uzman hekimler, tedavi süreçlerinde kuduz, kısırlaştırma ve parazit aşıları uyguluyor. Tedavi sonrası hayvanlar, Elazığ Valiliği tarafından Kovancılar ilçesi Sürekli köyündeki doğal yaşam alanlarına bırakılıyor.

Elazığ Belediyesi Hayvan Bakım Evi Rehabilitasyon Merkezi'nde görev yapan Veteriner Hekim Kübra Ünal, "Burada 7/24 hayvan toplama yapan ekibimizle birlikte, vatandaşlarımızın ihbarları doğrultusunda hızlı bir şekilde müdahale ediyoruz. Merkezimizde 2 veteriner hekim, 1 veteriner teknisyeni ve 8 hayvan bakıcısı bulunuyor. Sokaklarda yaralı ve hasta hayvanları bulup bakım evimize getiriyoruz. Buraya gelen hayvanlar, ön muayeneden geçtikten sonra kısırlaştırma işlemi için uygun olanlar kısırlaştırılıyor. Bu süreçte, iç ve dış parazit aşıları ile kuduz aşısı da uygulanıyor. Tedavi ve rehabilitasyon süreçleri tamamlanan hayvanlar, Elazığ Valiliği tarafından Kovancılar Sürekli köyüne sevk ediliyor. Kediler ise doğal yaşam alanlarına veya beslenme noktalarına bırakılıyor. Merkezimiz açıldığından bu yana 15 bin 368 kedi ve köpek tedavi edildi. Ayrıca, 7 bin 885 kısırlaştırma operasyonu gerçekleştirildi ve 2 bin 567 sahipsiz kedi ve köpek yeni sahiplerine teslim edildi. Gelen tüm hayvanların bakım ve tedavi süreçleri tamamlandıktan sonra, Tarım Bakanlığı sistemine kayıtları yapılmaktadır. Saldırgan ırk olarak sınıflandırılan hayvanlar için ayrı bir bölüm bulunmaktadır" dedi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin