Elazığ Kültür ve Tanıtım Vakfı Bakü'de "Bir Millet, İki Devlet" Konseri Düzenledi

Elazığ Kültür ve Tanıtım Vakfı, Bakü'de "Bir Millet, İki Devlet" temalı bir konser gerçekleştirdi. Konserde, Elazığ'ın kültürel zenginlikleri ve kardeşlik vurgusu ön plana çıktı. Şef Bucar Haykin ve Şef Mustafa Mehmandarova'nın yönettiği etkinlikte, çeşitli eserler seslendirildi.

Elazığ Kültür ve Tanıtım Vakfı Bakü'de "Bir Millet, İki Devlet" Konseri Düzenledi

Elazığ Kültür ve Tanıtım Vakfı, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de "Bir Millet, İki Devlet" konseri düzenleyerek kültürel bağları güçlendirmeyi amaçladı. Konserin açılışında konuşan vakıf temsilcisi, Elazığ'ın kültürel mirasının önemine vurgu yaptı. "Coğrafyamızda muazzam bir hat vardır, Kerkük, Harput ve Bakü Hattı" diyerek, bu kültürel bağların geçmişten günümüze devam ettiğini ifade etti. Konserde, Yemen türküsünden Sarı Gelin'e kadar geniş bir repertuvar sunuldu.

Büyükelçi Birol Akgün ise Türkiye ve Azerbaycan'ın kardeşliğine değinerek, bu özel etkinliğin önemine dikkat çekti. "Biz aynı memleketin çocuklarıyız" diyen Akgün, Elazığ Kültür Vakfı'na ve etkinliğe katılan dostlara teşekkür etti. Konser, Elazığ'ın kültürel zenginliklerini uluslararası arenada tanıtma hedefi doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendirildi. Elazığ Kültür ve Tanıtım Vakfı'nın çalışmaları, Türk dünyası kültür mirasını yaşatmayı ve tanıtmayı amaçlayan stratejik bir yaklaşım olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin