Elazığ'da 25 bin kilometredeki araç için 2 milyon 570 bin lira ödeyen Tunay Akgül, aracın 150 bin kilometrede olduğunu öğrenince şikayetçi oldu.

Elazığ’da yaşayan Tunay Akgül, internette gördüğü 25 bin kilometredeki aracı 2 milyon 570 bin liraya satın aldı. Ancak, serviste aracın 2026 Mayıs ayında 150 bin bakımının yapıldığı bilgisine ulaşınca büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Akgül, dolandırıldığını düşünerek adliyeye başvurdu.

Elazığ'da 25 bin kilometredeki araç için 2 milyon 570 bin lira ödeyen Tunay Akgül, aracın 150 bin kilometrede olduğunu öğrenince şikayetçi oldu.
Elazığ’da yaşayan Tunay Akgül, internette gördüğü 25 bin kilometredeki aracı 2 milyon 570 bin liraya satın aldı. Ancak, serviste aracın 2026 Mayıs ayında 150 bin bakımının yapıldığı bilgisine ulaşınca büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Akgül, dolandırıldığını düşünerek adliyeye başvurdu.

Elazığ'da yaşayan iki çocuk babası Tunay Akgül (44), aracını satın almak için internet ilanlarına göz attı. 2023 model Skoda Superb aracını İstanbul Ümraniye'deki bir galeriden almak üzere anlaştı. Aracın 25 bin kilometrede olduğunu öğrenince, dayısını galeriye yönlendirdi. Dayısı aracın ekspertizini yaptırdı ve sonuç olumlu çıkınca Akgül, 21 Mayıs’ta aracı almak için İstanbul’a gitti. Noter işlemlerinin ardından yeni satın aldığı aracıyla dayısının evine dönerken, aracın kaputundaki taş izlerini fark etti. Bu durum üzerine Elazığ’a döner dönmez servise giderek aracı sorgulattı. Yapılan incelemeler sonucunda aracın 2026 Mayıs ayında 150 bin bakımının yapıldığı öğrenildi. Akgül, durumu galeriyi arayarak bildirdi ve parasının iadesini talep etti. Ancak galeri yetkilileri, ilk başta iade yapılacağını söyleseler de sonrasında iletişimlerini kesti.

Akgül'ün İfadesi

Tunay Akgül, 20 Mayıs’ta aracı gördüğünü ve pazarlık yaptığını belirtti. Aracın 25 bin kilometrede olduğunu duymasının ardından dayısını galeriye yönlendirdiğini ve ekspertiz sonucunun olumlu olduğunu açıkladı. Noter işlemlerinde güvenli ödeme konusunda kendisinin yeterince bilgi sahibi olmadığını ifade eden Akgül, 2 milyon 570 bin lira ödemesinin ardından, araçta sorunlar gördüğünü ve bu durumu hemen galeriye bildirdiğini söyledi. Ancak galeri, kendisine oyalama taktiği uyguladı ve bayramdan sonra dönüş yapmayacaklarını belirttiler.

Yaşanan Sorunlar

Akgül, "Aracın kaputundaki taş izleri beni şüphelendirdi. 25 bin kilometrede bir aracın kaputunda bu kadar taş izi olmaması normal değil. Elazığ'a döndükten sonra Skoda bayisine gidip ruhsat ve kimlik vererek aracın geçmiş kaydını öğrenmek istedim. Geçmiş kaydında, aracın 7 Mayıs 2026’da 150 bin kilometrede bakıma girdiğini öğrendim ve büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Galeriyi aradım, durumu anlattım ama onların verdiği cevaplar tatmin edici değildi. Çeşitli şikayet sitelerine yazdım ve İstanbul’da benzer mağduriyet yaşayan başkalarının olduğunu öğrendim. Bu durumun peşini bırakmayacağım," diye konuştu.

Hukuki Süreç

Avukat Merve Septioğlu, Akgül’ün durumunun yalnızca ayıplı mal uyuşmazlığı olmadığını, aynı zamanda nitelikli dolandırıcılık suçunu da kapsadığını belirtti. Akgül’ün mağduriyetinin giderilmesi ve kamuoyunun yanıltılmaması amacıyla gerekli hukuki ve cezai süreçlerin başlatıldığını ifade etti. Soruşturma makamlarının gerekli incelemeleri yapacağına ve şüphelilerin cezalandırılacağına inandıklarını belirten Septioğlu, müvekkilinin zararlarının tazmin edilmesi için tüm yasal yolları kullanacaklarını vurguladı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin