Elazığ'da Öğrenciler İtfaiye Eğitiminde Ter Döküyor

Elazığ'da 'İtfaiye Haftası' etkinlikleri kapsamında öğrenciler, itfaiye parkurunda eğitim aldı ve ekipmanları tanıma fırsatı buldu.

Elazığ'da Öğrenciler İtfaiye Eğitiminde Ter Döküyor
Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında düzenlenen İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli aktiviteler gerçekleştiriyor. Bu etkinlikler çerçevesinde, itfaiye ekipleri tarafından müdürlük binasının bahçesinde doğal afetlere müdahale eden fotoğrafların sergisi açıldı.

Öğrenciler Uygulamalı Eğitim Aldı
Sergi alanını gezen öğrenciler, daha sonra itfaiye personelinin kullandığı ekipmanları tanıma şansı buldu. Fırat Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri, itfaiye personelinin kullandığı teçhizatları giyerek zorlu itfaiye parkurunda eğitim aldı. Eğitimlerin ardından, yangın anında yapılması gerekenler, 112 Acil Çağrı hattının önemi ve temel güvenlik kuralları uygulamalı olarak anlatıldı. Ayrıca, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından itfaiye ekiplerine teslim edilen fidanlar öğrencilere dağıtıldı.

Yangın Güvenliği Eğitimi Önemli
Sivil Havacılık Yüksekokulu Uçak Bakım ve Onarım Bölümü'nden Prof. Dr. İlyas Somunkıran, "İtfaiye Haftası'nın dersime denk gelmesi beni çok mutlu ediyor" diyerek eğitimle ilgili düşüncelerini paylaştı. Somunkıran, "Yangın, iş sağlığı güvenliği kapsamında önemli bir konudur. Eğitimde, en etkili öğrenme şekli uygulamalı ve yaşayarak öğrenmedir. Öğrencilerimizin, itfaiye alanını gezerek, kurtarma işlemleri ve kullanılan makineleri bizzat görmeleri büyük bir fırsat. Bu tür malzemelerin okullarda bulunma imkanı yok, bu nedenle İtfaiye Haftası etkinlikleri öğrenciler için özel bir deneyim oldu" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin