Elazığ'da Özel Rehabilitasyon Merkezinde Down Sendromlu Çocuğa Şiddet Uygulandığı İddia Edildi.

Elazığ’da 14 yaşındaki Down sendromlu çocuğun özel eğitim merkezinde şiddete maruz kaldığı iddia edildi. Baba, çocuğunun vücudundaki darp izlerinin ardından hastaneye ve adliyeye başvurdu. Olayla ilgili hukuki süreç başlatan baba, yetkililerden destek beklediğini ifade etti.

Elazığ'da Özel Rehabilitasyon Merkezinde Down Sendromlu Çocuğa Şiddet Uygulandığı İddia Edildi.
Elazığ’da 14 yaşındaki Down sendromlu çocuğun özel eğitim merkezinde şiddete maruz kaldığı iddia edildi. Baba, çocuğunun vücudundaki darp izlerinin ardından hastaneye ve adliyeye başvurdu. Olayla ilgili hukuki süreç başlatan baba, yetkililerden destek beklediğini ifade etti.

Elazığ’da meydana gelen olayda, 14 yaşındaki Muhammed Cüneyt Yalçın isimli çocuk, eğitim gördüğü özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde şiddete maruz kaldığı iddialarıyla gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre, çocuklarının vücudundaki darp izlerini gören baba Mehmet Yalçın, durumu öğrenir öğrenmez Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne giderek ilk darp raporunu aldı. Merkezdeki yetkililerin, çocuğunun başka bir engelli çocuk tarafından darp edildiğini ifade ettiğini aktaran Yalçın, bu durumu bir ihmal olarak değerlendirdi. Çocuğunun ense, sırt ve omuz bölgesinde ciddi izler olduğunu belirten baba, raporun ardından adli mercilere suç duyurusunda bulundu.

Hukuki süreç başlatan baba Mehmet Yalçın, oğlunun yaşadığı durumu dile getirerek büyük bir endişe taşıdığını ifade etti. Yaşadığı korkuyu aktaran Yalçın, "Şikayetçi olduğumuzda başka rehabilitasyon merkezlerinin çocuğumu kabul etmemesi endişesi yaşıyorum. Bu noktada yetkililerden yardım bekliyorum" şeklinde çağrıda bulundu.

Merkez yetkilileriyle yaptığı görüşmeyi aktaran baba Yalçın, "Saat 4 sıralarında rehabilitasyon merkezinden arandım. Gittiğimde, ‘Oğlunuz bir şiddete maruz kaldı, hata bizim’ dediler. Çocuğumu görmek istediğimde 15 dakika kadar bekletildim. Çocuğum geldiğinde, sırtını açtığımda aşırı derecede darp izleri gördüm" diye konuştu. Yalçın, söz konusu izlerin yanı sıra, durumu belgelemek amacıyla fotoğraflarını da kaydettiğini belirtti. Merkez yetkililerinin kendisinden özür dilediğini de aktaran Yalçın, çocukları emanet ettikleri kurumlarda böyle bir durumla karşılaşmalarının üzücü olduğunu ifade etti.

Baba Yalçın, özel eğitim kurumlarında yaşanan genel problemleri dile getirerek denetim çağrısında bulundu. "Kameraların sınıflarda olmadığını söylediler. Ağır engelli çocuklarla hafif engelli çocukların aynı ortamda bulunması doğru değil. Servislerde de sorunlar yaşıyoruz. Özel birey taşıdıklarını söyleyen servisçiler, yanına refakatçi istiyorlar. Durumu anlattığımızda, 'Biz sizin çocuğunuzu alamayız, başka bir kuruma götürün' gibi cevaplarla karşılaşıyoruz" dedi. Yalçın, özel çocuklara daha iyi eğitim verilmesi ve bu tür okulların daha sık denetlenmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin