Elazığ'da yaşayan 63 yaşındaki emekli gazeteci Şah İsmail Gezici, 13 yaşında sigara içmeye başladı. 50 yıl sonra, sigara nedeniyle nefes almakta zorluk çeken Gezici, yakınlarının ısrarı üzerine sigarayı bırakmaya karar verdi. Arkadaşının önerisiyle sigara bırakma merkezine başvuran Gezici, uzmanlar tarafından uygulanan tedaviyle doğum gününde sigarayı bıraktı. Sigarayı bırakmanın verdiği rahatlığı vurgulayan Gezici, "Zararın neresinden dönülürse kârdır. Ben 50 yıl sonra döndüm ama gençler, pişman olmadan sigarayı bırakın" şeklinde konuştu.
50 yıl boyunca her gün en az bir paket sigara içtiğini belirten Gezici, "Bu süre zarfında 18 bin 250 paket sigara içmişim. Sigara içerek kendimizi boşuna bu hale getirmişiz. Gençken bırakılsaydı daha iyi olurdu. Şu anda çok rahatım" dedi. Sigara bırakma merkezinin işletmecisi Cansu Celayir ise, "500'den fazla danışanımız oldu ve bu süreçte yüksek başarı oranları elde ettik. Cihazımızın başarı oranı yüzde 92'nin üzerindedir. İsmail abiyle olan seanslarında çok güzel bir yol katettik. Burada önemli olan, kişinin kendi isteğidir" ifadelerini kullandı.
Celayir, sigara bırakma tedavisinin yanı sıra alkol, madde bağımlılığı ve zayıflama konularında da hizmet verdiklerini belirtti. Elazığ'da böyle bir merkezin bulunmasının, bölge halkı için büyük bir avantaj olduğunu vurguladı. Gezici'nin hikayesi, sigarayı bırakmanın mümkün olduğunu ve gençlerin bu alışkanlıktan uzak durmaları gerektiğini gösteriyor.