Engelsiz Sanat Festivali Göz Dolduruyor

Dolu dolu programıyla göz dolduran 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali, tüm sanatçıların katılımıyla ilk gününde Mersin Büyükşehir Belediyesi Taş Bina önünde gerçekleştirilen resim sergisi ve konserlerle devam etti.

11 Ekim 2017 Çarşamba, 17:53
Engelsiz Sanat Festivali Göz Dolduruyor
-

Atatürk Caddesi’nde açılışı yapılan sergiye, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Mersin Vali Vekili Mehmet Demirezer, Vali Yardımcıları Cemal Yıldızer, Halil Karbuz, Haluk Nuri Ballı, Mahmut Halal ile meclis üyeleri ve farklı ülkelerden festival için Mersin’e gelen sanatçılar katıldı.
Konser öncesinde Atatürk Caddesi’ni dolduran kalabalığa seslenen Başkan Kocamaz, “Bugün Mersin için çok önemli bir gün. Benim de hayatımın en mutlu günlerinden birisi. Çünkü bugün Mersin’de bir ilki yaşıyoruz. Toplumumuzun yüzde on iki buçuğunun engelli olduğu bir dönemde böyle bir farkındalık yaratmak ve Mersin’i dünya ile bütünleştirmek bizim açımızdan çok önemli. Böyle bir festivalin dünyada ilk olarak Mersin’de gerçekleştiriliyor olması, bütün Mersinliler açısından onur verici bir durum” dedi.
“Mersin dolu dolu sanat yaşayacak”
1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’ne dünyanın 16 farklı ülkesinden sanatçıların katıldığını vurgulayan Başkan Kocamaz, “Ülkemizin birçok bölgesinden yine kültür ve sanat adamları bizimle birlikte. 5 gün süre ile Mersin dolu dolu sanat yaşayacak. Engelli kardeşlerimizin, engelsiz kardeşlerimizden hiçbir farkı olmadığını Mersinli bizzat görecek. Bizim de amacımız farkındalık oluşturmak ve engelli kardeşlerimizle ilgili bir pozitif ayırımcılık yaratmak. Vatandaşlarımız bu 5 gün süre ile kendi adlarına empati kuracak ve engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmada kendilerini sorumlu addedecekler.  Festivalin insanların birbirini yakından tanımasına ve yaşanılan sosyal problemlerin ve kavgaların son bulmasına vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Atatürk Caddesi’nde gerçekleştirilen konser programında ilk olarak, Tataristan’dan Türkiye’ye 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali için gelen, görme engelli sanatçı Şagbanov Zakir Zakiriyanoviç sahne aldı ve festivalde akordeonuyla birlikte eşsiz şarkılarını seslendirdi.
Türk Sanat Müziği sanatçısı Yılmaz Morgül de ZİÇEV Çocuk Perküsyonist Grubu ile birlikte sahne aldı ve engelli bireyler ile birlikte Onuncu Yıl Marşı’nı seslendirdikten sonra en sevilen şarkılarını Mersinliler için söyledi. ZİÇEV Çocuk Perküsyonist Grubu, sergiledikleri sahne performanslarıyla izleyicilerden tam not aldı ve göz doldurdu.
Yılmaz Morgül’e konser sonrası Nusrat Mayın Gemisi maketi hediye eden Başkan Kocamaz, “Nusrat Mayın Gemisi, Tarsus’ta müze haline getirildi ve bunun bir maketi de Çanakkale’de bulunuyor. Türk tarihini ve dünya tarihini değiştiren Aziz Atatürk ‘Ben Çanakkale’de Anafartalar’da yeniden doğdum’ diyor. Onun doğumunu da yeniden gerçekleştiren Nusrat Mayın Gemimizin maketini Yılmaz Morgül’e takdim etmekten onur duyuyorum” ifadelerini kullandı.
Başkan Kocamaz, ZİÇEV Çocuk Perküstyonist Grubu’nun gerçekleştirdiği performans sonrası Koro Şefi Zahide Yalçınkaya’ya Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından destek verilen Olba Antik Kenti kazılarında ortaya çıkarılan mozaiğin fotoğrafının olduğu bir plaket hediye etti.
Son olarak, Venezuella’dan gelerek festivale katılan Gatto Gabriel ve Hollanda doğumlu sanatçı Steven Cyrill de dinleyicilerle birlikte hem dans etti hem de hareketli parçalarını seslendirdi.
 








Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”