Erdemli’yi Aşure İkramları Sardı

Erdemli Belediyesince her yıl yapılan aşure etkinlikleri bu yıl da birçok mahallede sürüyor. Belediye Başkanı Mükerrem Tollu “amacımız gönülleri birleştirmek” dedi.

11 Ekim 2017 Çarşamba, 17:16
Erdemli’yi Aşure İkramları Sardı
-

Erdemli Belediyesi geleneksel aşure etkinliğine bu sene de devam ediyor. Büyükşehir yasasından dolayı kapatılarak Erdemli’ye bağlanan eski beldelerde ve merkezde düzenlenen etkinliklerde vatandaşlara aşure ikram ediliyor. Etkinliklere katılarak ve bizzat aşure ikramında bulunarak vatandaşlarla buluşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu etkinliklerin vatandaşlarla bir gönül buluşması olduğunu dile getirdi. Belediyece düzenledikleri her etkinliğin kendileri açısından bir amacı, bir anlamı olduğunu beyan eden Belediye Başkanı Tollu, topluma her anlamda hizmet ettiklerini, bu tür toplumsal etkinliklerin de bunun bir parçası olduğunu söyledi. Bu etkinlikler sayesinde vatandaşlar arasında bir gönül birlikteliği kurulduğu ve bu anlamda amaçlarına ulaştıklarını kaydeden Tollu, bu sayede özlenen bir tablo olarak millet-devlet buluşması sağlandığının altını çizdi.
ÖNEMLİ OLAN BİRLİK VE BERABERLİK
Açıklamasında aşurenin önemine de değinen Tollu, millet olarak manevi hasletlerinin olduğunu, aşurenin de bunlardan birisi olduğunu kaydetti. “Dini açıdan değerlendirildiğinde bizlere emrolunan her şeyin bir anlamda da toplumsal bir tarafı da bulunmaktadır” diyen Tollu, aşurenin önemine işaret etti. Muharrem ayı içersinde idrak edilen aşurenin birçok mucizesinin olduğunu ifade eden Tollu, “hangi kültür, hangi, dil, ırk dini anlayış da olursa olsun fark etmez her anlamda ve her yerde aşure bizleri birlik ve beraberlik esasında buluştursun. Bu anlamda tüm herkesin Muharrem ayını da tebrik ederim” dedi.
Başkan Tollu, açıklamalarının son bölümünde bu etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına, destek veren gönüldaşlarına teşekkür ettiğini dile getirdi.
İKRAMLAR AY SONUNA KADAR SÜRECEK
Erdemli Belediye yetkililerinden alınan bilgilere göre, etkinliğin ay sonuna kadar devam edeceği ifade edildi. Günde bazen bir bazense iki etkinlik gerçekleştirildiğini kaydeden yetkililer, her etkinlikte en az bin kişilik aşure ikramı yapıldığını belirttiler. Etkinliklere vatandaşların da yoğun ilgisi gözlemleniyor.  
 










Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı