Engelsiz Sanat Festivali’ne Sayılı Günler Kaldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2. kez gerçekleştirilecek olan ‘Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin organizasyon toplantısı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

02 Ekim 2018 Salı, 13:28
Engelsiz Sanat Festivali’ne Sayılı Günler Kaldı
-

Toplantıda, ilgili birimlere düşen görev ve sorumluluk paylaşımları yapılırken, festival süresince dikkat edilmesi gereken konular hakkında konuşuldu. Toplantıda, festival süresince izlenecek olan yol haritası belirlenirken, birinci yılın da değerlendirilmesi yapıldı.
Toplantıya katılanlar ile birlikte son hazırlıklar hakkında fikir alışverişinde bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, festival süresince dikkatli ve titiz bir çalışma yürütüleceğinin bilgisini verdi. Festival programı son kez gözden geçirilirken, organizasyon firması ve Büyükşehir Belediyesi’ne düşen görevler hakkında konuşuldu. Festival programının gün gün değerlendirilmesi yapıldı.
Ayrıca toplantıda, 9 Ekim Salı günü Mersin’deki basın mensupları ile bir araya gelinerek bir basın toplantısı gerçekleştirileceğinin duyurusu yapıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, toplantıda yaptığı konuşmasında, “Çok başarılı bir hikâyesi olan festivalin 2.’sini yapacağız. Üzerimizde baskı hissedeceğiz. Çünkü geçen sene ciddi bir başarı elde edildi. Hem organizasyon firması, hem Belediyedeki arkadaşlar çok ciddi, güzel ve düzgün bir yönetim sergilendi. Çok başarılı olundu. Bu sene de bunun bir eksiği, özrü yok. Çünkü geçen seneye nazaran biraz daha derli toplu yapmayı planlıyoruz. İlçelere bölünmüyoruz. Faaliyetler hep merkezde kalıyor. Dolayısıyla saha daha zor bir saha değil, rahat bir saha. Biz engelli vatandaşlarımızla bir Engelsiz Sanat Festivali düzenliyoruz. Dolayısıyla azami dikkat gösterilmesi gerekiyor. Hem program anlamında, hem program aralarındaki gündelik yaşamlarını idame ettirmelerinde karşılaşacakları zorlukların yenilmesinde anında müdahale gibi bir Yönetim Merkezi Ofisi kurduk. Buradan tüm olaylara anında müdahale edilecek. Geçen yıl her şey çok iyi gitti ve bu yıl da herkesin beklentisi aynı yönde” dedi.
Büyükşehir’den dolu dolu bir festival programı
Tüm dünyadaki engelli sanatçıları bir araya getirmek amacıyla Mersin Büyükşehir Kültür, Sanat, Bilim ve Ulaştırma A.Ş ana sponsorluğunda, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin'i Kalkındırma Dayanışma Derneği tarafından hazırlanıp Valilik himayesinde organize edilen festivalin ikincisi, Türk tarihinin en ünlü halk ozanı Âşık Veysel anısına ‘Karanlıktan Aydınlığa’ mottosu ile yapılacak. Dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan festival kapsamında kent merkezindeki farklı semtlerde konser sahneleri kurulacak ve sergi alanları açılacak.
9 Grammy Ödüllü Efsane Gitarist Jose Feliciano Mersin’de!
Çok sayıda İngilizce ve İspanyolca albüm yayınlayan, 9 Grammy ödülüne layık görülen başarılı sanatçı Jose Feliciano Mersin’e geliyor. Flamenko’yu pop ve rock gibi ana akım müzik türleriyle birleştirerek müzik dünyasında büyüten ve eleştirmenler tarafından yaşayan en iyi gitarist olarak tanımlanan Feliciano, 2. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nde Mersinli müzikseverler ile buluşacak.
11 Ekim Perşembe günü saat 14.00’da kortej ve çelenk koyma töreni ile başlayacak olan festivalde, İBB Zihinsel Engelliler Mehter Takımı konser verecek. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası önünde ise 16 yaşındaki Danil Pluzhnikov bestelediği eserleri tüm engelliler ve Mersinli vatandaşlar için seslendirecek. 16 yaşında olmasına rağmen 30’dan fazla birincilik ve ikincilik ödülü alan Danil Pluzhnikov, kendi gibi özel bireyler için birbirinden güzel şarkılarını Mersin’den tüm dünyaya söyleyecek. Ayrıca Engelsiz Koro, Orhan Murad ve Latin müziğinin Avrupa'daki temsilcileri Gatto Gabriel & Steven Cyril verdikleri konser ile festivalde boy gösterecek. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan açılış konserinde ise Oylum Talu’nun sunumuyla Porto Rikolu şarkıcı ile down sendromlu bağlama sanatçısı Çağatay Aras sahne alacak.
12 Ekim Cuma günü Kongre ve Sergi Sarayı’nda Erhan Konuk’un moderatörlüğünde Metin Özülkü, Ömür Gedik ve Özge Uzun tarafından ‘Engelsiz Hayat Yolunda Medya ve Sanatın Rolü’ başlıklı bir panel gerçekleştirilecek. Akşam saatlerinde Marina’da düzenlenecek olan konserde ise Danil Pluzhnikov, görme engelli şarkıcı, yazar ve manken Joana Zimmer, katıldığı ses yarışması ile ismini duyuran Çiğdem Bezci ve engellilere yönelik projeleri ile tanınan Eda & Metin Özülkü şarkılarını seslendirecek.
Eşsiz yetenek Mark Goffeney Mersin’de
13 Ekim Cumartesi günü, Edip Burhan Spor Salonu’nda Türk millî eski basketbolcu ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı, Pegasus lakaplı Harun Erdenay ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ve 13 yıl boyunca Ceyhan Belediyesi ile Botaşspor için oynayan Türk basketbol oyuncusu Aylin Yıldızoğlu ile Mersin Engelsiz Sanat ve Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Maçı yapacak. Festivalin üçüncü günü akşamında ise Forum AVM’de Blerina Shalari, görme engelli şarkıcı, yazar ve manken Joana Zimmer ve Serkül sevenleri ile buluşacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda ise ayakları ile gitar çalan Mark Goffeney, Selim ve Kerim Altınok, Mujo Aganoçiv ile Ümran Sevinç şarkılarını söyleyecek.
Festivalin son günü olan 14 Ekim Pazar günü ise, Amfi Tiyatro’da Hasan Mustan ile Ses Gel konser verecek. Festivalin kapanış konseri ise Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Özge Uzun’un sunumuyla Rüya ve Maskeler Grubu, Metin Şentürk, Latin müziğinin Avrupa'daki temsilcileri Gatto Gabriel & Steven Cyril ve Nesrin Erol Bahtiyar sahneye çıkacak.
Fotoğraf Sanatçısı Elif Gamze Bozo, dünyaca ünlü görme engelli sanatçı Eşref Armağan, Fatemeh Hamami Nasrabadi, Jose Antonio Crisostomo Sapena, Mareks Odumins, Ramil Ahmedov Ramizoğlu, Rasha Ali, Robaba Muhammadi, Swapna Augustine, Seramik Sanatçısı Hatice Gökduman ve Yazar Mustafa Erol ise festivalde 4 gün boyunca eserlerini sergileyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”