Erdemli'de Okul Servislerine Denetim

Erdemli Belediyesi, 2017-2018 eğitim-öğretim yarıyıl tatilinin sona ermesiyle öğrencilerin daha güvenli bir şekilde seyahat edebilmelerini sağlamak için okul servis araçlarına yönelik gerçekleştirdiği denetimlerine hız verdi. 

14 Şubat 2018 Çarşamba, 23:22
G: 15.02.2018 - 00:59
Erdemli'de Okul Servislerine Denetim
-

Öğrencilerin okullarına güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşmalarını sağlamak amacıyla, okul servis araçlarını ilgili birimlerle birlikte denetlediklerini beyan eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ‘’Söz konusu araçlar öğrencilerimizi, geleceğimizi taşıyor. Okul servisleri denetim kriterlerine göre öğrenciler için emniyet kemeri, araçların bakım ve temizliği, güvenlik sistemi, araç muayeneleri ve yönetmeliklere uyup uymadıklarını kontrol ediyoruz. 2017-2018 eğitim öğretim ikinci döneminin kazasız belasız, başarılarla dolu bir şekilde tamamlanmasını diliyorum” diye konuştu. 
Erdemli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Jandarma Trafik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erdemli Şoförler ve Otomobilciler Odası’na bağlı ekipler tarafından merkez ve mahallelerde bulunan tüm okul servis araçlarına yönelik yapılan denetimlerin artırıldığı bildirildi. Denetimi gerçekleştiren ekipler tarafından okul giriş ve çıkış saatleri ile yol üzerinde seyir halinde olan servis araçları durdurularak yönetmelikte belirtilen kurallara uyulup, uyulmadığı denetlendi. Yapılan denetimlerde, okul taşıtı levhasına, araç rengine, kamera sistemi, araç takip sistemi, panik butonu, ışıklı dur levhası, yangın tüpü, ilk yardım çantası ve açılan camlarda parmaklık olması, araç kapılarının otomatik olmasına, ayakta öğrenci taşınmamasına ve emniyet kemerinin takılmasına dikkat edildi. Arka cam ve çerçevelerin sabit olması, araçta sağlık çantası bulunması, yedek lastik, trafik seti ile yangın söndürme cihazının bulunması ve ilan reklam kontrolü gibi kurallar da zabıta ekipleri tarafından titizlikle kontrol edildi.Öğrencilerin güvenli bir şekilde taşınması için bütün ayrıntıların incelendiği denetimler çerçevesinde, kanun ve yönetmelikte belirtilen kurallara uygun olmayan ve uymayan araç sahiplerine cezai işlem uygulandı.
BAŞKAN TOLLU VATANDAŞLARI KAYIT DIŞI SERVİS KONUSUNDA UYARDI
Öğrencilerin okullarına güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşmalarını sağlamak amacıyla, okul servis araçlarını denetlediklerini beyan eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Servis denetimlerinde çok titiz davranıyoruz. Her eğitim öğretim yılı öncesi olduğu gibi bu yıl da servis araçlarımızın tüm şartlarını denetliyoruz. Şartları elverişsiz olan araçlara izin vermiyoruz’’  dedi. Vatandaşları kayıt dışı servis konusunda uyaran Tollu,  ‘’Söz konusu araçlar öğrencilerimizi, geleceğimizi taşıyor. Okul servisleri denetim kriterlerine göre öğrenciler için emniyet kemeri, araçların bakım ve temizliği, güvenlik sistemi, araç muayeneleri ve yönetmeliklere uyup uymadıklarını Erdemli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Jandarma Trafik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erdemli Şoförler ve Otomobilciler Odası’na bağlı ekiplerimizle kontrol ediyoruz. 2017-2018 eğitim öğretim ikinci döneminin kazasız belasız, başarılarla dolu bir şekilde tamamlanmasını diliyorum” diye konuştu. 
Yetkililerden yapılan açıklamada; öğrencilerin daha güvenli bir şekilde seyahat edebilmelerini sağlamak için okul servis araçlarına yönelik denetimlerin süreceği bildirildi.Zabıta ekipleri ve diğer birimler ile koordineli bir şekilde okul öğrencilerinin ve okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek ve çocukların güvenli bir trafik ortamında eğitim-öğretimlerini sağlaması için yapılan denetimlerin yıl boyunca aralıksız olarak devam edeceği belirtilirken, karşılaşılan herhangi bir olumsuzlukta ‘444 5 609’ numaralı Erdemli Belediyesi Çağrı Merkezi’ne şikâyetlerini bildirebileceklerini belirttiler.
 
Erdemli'de Okul Servislerine Denetim
Erdemli'de Okul Servislerine Denetim
Erdemli'de Okul Servislerine Denetim

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”