Erdemlili Yetiştiricilere Yüzde 50 Hibeli Yem Desteği

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Dairesi koordinesinde, kent genelinde üretimin artması amacıyla çeşitli projelerle üreticileri desteklemeye devam ediyor.

29 Eylül 2022 Perşembe, 13:02
Erdemlili Yetiştiricilere Yüzde 50 Hibeli Yem Desteği
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Büyükşehir Belediyesi, girdi maliyetlerinin yüksekliğinden dolayı, büyükbaş hayvan yetiştiricilerine bir nebze de olsa nefes aldırmak adına, yüzde 50 hibeli mısır flake yem dağıtımına devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin şimdiye kadar Silifke, Gülnar ve Mut ilçelerinde gerçekleştirdiği mısır flake yem dağıtımı, Erdemli’de de yapıldı. Yüzde 50 hibeli olarak, toplam 82 bin 400 kilogram yüksek enerjili mısır flake yemi, Erdemlili 103 büyükbaş hayvan yetiştiricisine teslim edildi.

Uzunbağ: “Büyükşehir’in üretime ve üreticiye destekleri devam edecek”

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen dağıtım töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin her alanda tarıma ve her türlü üretimi yapan üreticiye desteği olduğuna dikkat çekerek, “Ekonomik koşulların zorluğu içerisinde adeta çırpınan, ayakta kalmaya çalışan çiftçilerimizin ve büyükbaş hayvan yetiştiricilerimizin bir desteğe ihtiyacı olduğu için, Başkanımızın öncülüğünde belediyemizin bu tür katkıları sürekli devam ediyor. Bu kapsamda da işbirlikçilerimiz ile ortaklaşa yürüttüğümüz bu proje kapsamında, bugün Erdemlili 103 büyükbaş hayvan üreticisine yüzde 50 hibe ile kişi başı 800 kg mısır flake yem desteğimiz oldu. Bu ürün hayvana enerji veriyor, besin değeri yüksek, enerji değeri yüksek, ayrıca sindirilebilir özellikleri olan bir yem. Hayvanlarınız sağlıklı olsun, bol üretim yapsın, sizlerin de cebiniz parayla dolsun” diye konuştu.

Demirbaş: “Büyükbaş hayvancılıkta en büyük girdi maliyeti yem fiyatları”

Konuşmasında hayvancıların çok zor günlerden geçtiğine dikkat çeken Mersin Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nuri Demirbaş ise, “Bu zor günümüzde, sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız, ‘Büyükbaş hayvancılığa ne gibi bir katkıda bulunabiliriz’ diye, ilgili daire başkanlığı üzerinden bizimle irtibata geçti. Biz de en büyük girdi maliyetinin yem fiyatları olduğunu bildiğimiz için, yetiştiricilerimize mısır flakesi yemi dağıtalım önerisinde bulunduk. Bu konuda Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı da gerekli olan projeyi hazırladı ve üreticilerimize dağıtımı yapılıyor” şeklinde konuştu.

“Büyükşehir’in desteğiyle yem maliyetimiz yarıya indi”

Büyükbaş hayvan yetiştiricisi olarak çok zor günler yaşadıklarını söyleyen Şerafettin Doğan isimli üretici, “Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Hayvan yem maliyetleri yüzde 100 arttı. Ayakta duramıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayesinde, hayvanlarımıza ucuz maliyetli yem almaya başladık. Benim 36 kayıtlı hayvanım var. Şu anda mısır flake alıyoruz, proteini çok yüksek. Süte çok katkısı oluyor. Şu anda yemin çuvalına 300-350 TL para veriyoruz. Normalde 1 ay yetecek yemi, bu destekle birlikte 2 ay veriyoruz” dedi.

Hafize Yıldız isimli üretici ise, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Çok sıkıntıdayız. Bakamayacak seviyeye geldik şu an. Dolar çok yüksek” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor