Erzincan'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Erzincan'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yıl dönümüne özel anma programı düzenlenecek. İki gün sürecek etkinlikler, şehitlerin kabirlerinin ziyaret edilmesi ve Dörtyol Meydanı'nda gerçekleştirilecek anma programıyla dolu olacak.

Erzincan'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri gerçekleştirilecek.
Erzincan'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yıl dönümüne özel anma programı düzenlenecek. İki gün sürecek etkinlikler, şehitlerin kabirlerinin ziyaret edilmesi ve Dörtyol Meydanı'nda gerçekleştirilecek anma programıyla dolu olacak.

Erzincan Valiliği tarafından organize edilen etkinlikler, 14 Temmuz'da İl Halk Kütüphanesi'nde "15 Temmuz Günü Yaşananları Anlatan Kronolojik Fotoğraf Sergisi" ve "15 Temmuz Konulu Kitap Sergisi"nin açılışıyla başlayacak. Aynı gün, bir 15 Temmuz gazisinin evi de ziyaret edilecek. Bu ziyaretler, anma etkinliklerinin anlamını artıracak önemli adımlar arasında yer alıyor.

15 Temmuz Salı günü ise anma etkinlikleri Mercan'daki Edebük Şehitliği ziyaretiyle devam edecek. Etkinlik kapsamında, Tercan ilçesine bağlı Kurukol köyünde 15 Temmuz şehidi Recep Gündüz'ün kabri ve ailesi ziyaret edilecek. Bu ziyaretlerde dualar edilecek ve şehitlerin anısı yâd edilecek.

İkindi namazı öncesinde Terzibaba Külliyesi'nde Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif programı düzenlenecek. Gün içinde Garnizon Şehitliği de ziyaret edilerek, burada da şehitlerin kabirleri başında dualar edilecek. Bu etkinlikler, toplumun birlik ve beraberlik içinde olmasını teşvik edecek önemli anlar olarak değerlendiriliyor.

Anma programının en önemli etkinliği ise saat 20.30'da Dörtyol Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla düzenlenecek olan bu programda, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler planlanıyor. Tüm Erzincanlıların katılımı bekleniyor.

Etkinlik, gece saat 00.13'te Erzincan genelindeki camilerden salâların okunmasıyla sona erecek. Erzincan Valiliği, 15 Temmuz'un millet iradesinin, demokrasiye bağlılığın ve milli birlik ruhunun simgesi olduğunu vurgulayarak, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerin rahmetle, gazilerin ise minnetle anılacağını belirtti.

Ayrıca, milli birlik ve beraberlik ruhunun yaşatılması amacıyla düzenlenecek etkinliklere tüm vatandaşların davet edildiği ifade edildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin